Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je jutros kako je bilo potrebno provesti kompleksnu formalno-pravnu proceduru kako bi se darovali organi dvoipolgodišnje djevojčice koja je jučer podlegla ozljedama. Roić je kasnije rekao kako organi idu u Austriju i Mađarsku.

– Vrlo tužan epilog slučaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija – rekao je Roić jutros na konferenciji za novinare ispred Klaićeve bolnice. Pedijatrica u Jedinici intenzivnog liječenja Karmen Kondža, koja je djevojčicu primila, kazala je da su proveli sve mjere intenzivističkog liječenja, no unatoč svemu rezultat je tragičan.

– Djevojčica koja je imala tragičan život učinila je možda da se osvijesti socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela ona će donirati organe i spasiti neke druge živote. Učinili smo sve – rekla je Kondža. Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva, umrla je u nedjelju. Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.  

Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu, rekao je u četvrtak ravnatelj OB-a Nova Gradiška Josip Kolodziej. Sudac je roditeljima odredio mjesec dana istražnog zatvora. Sumnja je da je djevojčica bila zlostavljanja od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021. Za ostalo troje djece, izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period. Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj. 

Izvor:vecernji.hr

error: Content is protected !!