U 80. godini života, na Uskrs 4. travnja ove godine, preminuo je fra Martin Planinić. Javljamo svoj braći fratrima, Kristovim svećenicima i Božjem puku, da je na Uskrs, 4. travnja 2021. godine u jutarnjim satima, u 80. godini života stalo kucati veliko srce našega dobrog fratra i svećenika, koji je vjerno služio Bogu, Crkvi i Narodu.

– Nakon duljeg bolovanja i kraće bolesti preminuo je naš brat, župnik, uznik, osuđenik, borac za istinu, domoljub, Bogoljub i čovjekoljub koji je vjerno služio Bogu, Crkvi i Narodu – navodi se u priopćenju koje potpisuju hercegovački franjevci i župljani župe Ploče – Tepčići.

Lijes s tijelom pokojnika bit će izložen u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Tepčićima u utorak, 6. travnja 2021., od 12 sati, a potom u 14.00 sati bit će služena sv. Misa zadušnica, i fra Martin će biti ispraćen iz župe Plioče-Tepčići gdje je kao župnik službovao od 1999. godine, prepustivši posljednjih godina svojoj braći-fratrima da nastave sveto djelo.

Fra Martinovo tijelo bit će pokopano u obiteljsku grobnicu na groblju „Sv. Ivana Krstitelja“ u Krehinu Gracu, gdje počivaju tijela i njegovih pokojnih roditelja.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!