Sastakak s Vranićem i Fortom je bio začuđujući, kazala je na početku svog obraćanja Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na današnjem obraćanju medijima nakon sastanka s ministrom zdravstva i premijerom Sarajevske županije.

Izetbegović je, kako prenosi Klix kazala da bi joj bilo drago da je sastanak snimljen ili da je netko od novinara bio na sastanku.

“Iza mojih leđa je prošireni sastav kriznog stožera infektivne klinike jer se govorilo o nekim navodnim pismima koje su uznemirili građane. Odlučila sam da odem na sastaak jer sam legalista i treba da poštujem poziv ministra, iako mislim da je bolje da on dođe kod nas”, kazala je Izetbegović.

Sastanak je čudesan jer je svaki takav s Vranićem, ponovila je, uz navode da će tužiti medije; portale, novine, televizije, sve one koji su u javnost plasirali prvo pismo za koje je kazala da je lažno.

“Ono pismo nije meni upućeno nego sugrađanima na koje je naslovljeno.

“Onda smo razgovarali o drugom pismu koje nije pismo već dopis kolega za koji sam čula da su već formirane radne grupe da rješavaju navedene probleme. Vranić je rekao da je Klinički centar tvrđava, da nitko ne može ući u njega, što nije istina jer je on bio gost na tom centru, a i tu je radio, istina jako malo”, izjavio je.

Mi smo danas dobili pitanje od Vranića zašto ne povučemo sve respiratore, dodala je, a mi smo rekli da ćemo ih povući ako ministar ili premijer to potpišu, ali da mi to nećemo uraditi dok imamo certifikat Verlaba.

“Mi nećemo povući respiratore zbog odgovornosti prema porodicama pacijenata, kao i zbog mogućnosti da nas Kinezi tuže. Ti respiratori koriste se po izboru zbog kliničke slike”, zaključila je Izetbegović.

/HMS/

error: Content is protected !!