Tužitelji Tužiteljstva Županije Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je ova pravosudna institucija formirala predmet.

Aktivnosti su pokrenute nakon dva pisma liječnika koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS- i navoda da respiratori “Srebrene maline” ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata, javlja “Avaz”.

Postupajući tužitelji koji su ušli na KCUS su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija. Na KCUS-u se nalazi i tužitelj Tužiteljstva BiH Džermin Pašić, koji je postupajući tužitelj u predmetu Fadil Novalić, istražitelj Mirza Jamaković, kao i inspektori SIPA-e.

Nekoliko sati prije, održan je sastanak glavnih tužiteljica Tužiteljstva BiH i Tužiteljstva Sarajevske županije, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužiteljstvo Županije Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla “Srebrena malina” i da je Tužiteljstvo SŽ, o tome već formiralo predmet.

Utvrđeno je da je sarajevsko Županijsko tužiteljstvo, na temelju medijskih objava, sukladno svojoj nadležnosti, formiralo predmet koji se odnosi na pismo doktora s KCUS-a, ali i upotrebljivosti respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom razdoblju – rečeno je.

/HMS/

error: Content is protected !!