Doznajemo kako je policija oko 20.30 sati završila očevid na mjestu nesreće u Kaštel Gomilici. Poginuli mladić ima 17 godina i najvjerojatnije ga je vlak udario s leđa. Strojovođa (38) je trubio, ali ga nesretni momak nije čuo jer je, kako se pretpostavljalo, očito imao slušalice na ušima. U rukama je nosio nogometnu loptu, krenuo je na lokalno igralište.

RANIJE:

Velika tragedija danas oko 15 sati zadesila je Kaštelane, a posebno mještane Kaštel Gomilice gdje je nažalost na lokalnoj pruzi, svega stotinjak metara prije željezničkog prijelaza smrtno stradao srednjoškolac.

Mladić je stradao od udara teretnog vlaka koji se kretao u pravcu prema Splitu, a kako doznajemo od njegovih prijatelja, nesretni mladić išao je na igralište GOŠK-a s ekipom igrati nogomet.

Što se točno dogodilo i kako je vlak na kilometar dugom pravcu, preglednom dijelu pruge, mogao naletjeti na nesretnog mladića, utvrdit će istraga koja je u tijeku.

Nesretni mladić je srednjoškolac, brojni njegovi prijatelji u šoku i suzama skupili su se blizu mjesta nesreće gledajući u nevjerici što se zaista dogodilo. Posebno je teško bilo gledati oca nastradalog mladića kojem su prijatelji priskakali u pomoć.

Od susjeda doznajemo kako se oko 15 sati začula škripa, kočenje i sviranje teretnog vlaka koji se naposljetku zaustavio svega dvadesetak metara prije označenog prijelaza u Gomilici.

– U šoku smo, izgubili smo pravog prijatelja. Nitko ne može doći sebi. Trebali smo ići na nogomet, zvali smo ga na mobitel, no nije se javljao. Tužno, izgubili smo pravog prijatelja i još boljeg čovjeka – kroz suze nam priča jedan od prijatelja nastradalog mladića.

Priču da je mladić navodno hodao prugom i slušao glazbu držeći na ušima slušalice potvrdit će, ili pak demantirati istraga, no bilo kako bilo, izgubljen je mladi život, a ovaj teški slučaj Kaštel Gomilicu zavio je u crno.

Teretni vlak je prometovao na relaciji Split – Ogulin, a o svemu je obaviještena i dežurna zamjenica ŽDO-a Split koja je nakon konzultacija izdala potrebne naloge policiji te im prepustila obavljanje očevida kojim bi se trebali utvrditi svi detalji ove tragedije.

Među ostalim, kao što je i uobičajeno, naloženo je i izuzimanje krvi od strojovođe kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće u njegovoj krvi bilo alkohola ili bilo kakvih drugih nedopuštenih tvari. Dok se očevid ne završi, obustavljen je željeznički promet tom dionicom.

Veliki se broj tragedija zadnjih godina dogodio na pruzi kroz Kaštela koja se proteže duž cijeloga grada, a prije par mjeseci na području Kaštel Lukšića stradao je motociklist koji je ipak uspio preživjeti i oporavlja se od teških ozljeda.

PIŠE JAKOV ŽARKO, VLADIMIR URUKALO/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!