U susretu 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju s 2-1, a susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinuti na 20 minuta.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio protivnika za rasizam. Španjolski mediji navode kako je francuskog braniča na rasnoj osnovi vrijeđao Cadizov branič Juan Cala.

Igrači su se na kraju vratili na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. U izjavi iz Valencije navodi se da je momčad odlučila nastaviti igrati “boreći se za grb kluba, ali i osudila rasizma u svim oblicima” dodavši kako je upravo Diakhaby zatražio od svojih suigrača povratak na teren.

– Sva naša podrška Diakhabyju. Igrač koji je bio izložen rasističkoj uvredi, zatražio je od suigrača da se vrate na teren kako bi se borili za momčad. Svi smo uz vas, Mouctar, navodi se u izjavi na Twitteru.

Cadiz je poveo upravo preko Cale u 14. minuti, izjednačio je Gameiro pet minuta poslije, a pobjedu domaćinu donio je Lopez u 88. minuti.

Cadiz je trenutačno na 13. mjestu s 32 boda, dok je Valencija stepenicu više s bodom više.

U vodstvu je Atletico Madrid sa 66 bodova, ali i utakmicom manje.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!