U utorak je federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić, boravio je u radnoj posjeti Zračnoj luci – Aerodromu Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U tijeku posjete v.d. ravnatelj, Ivan Ljubić, upoznao ga je sa situacijom na Zračnoj luci Mostar i stanjem u svjetlu promijenjenih uvjeta rada i poslovanja uzrokovanog pandemijom COVID-19, s problemima s kojima se Zračna luka Mostar susreće, ali i s budućim planovima i statusu pregovora sa zrakoplovnim kompanijama o uvođenju redovitih sezonskih linija.

U priopćenju iz federalnog ministarstva prometa navedeno je da je Kontinuiranom potporom Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija i Vlade Federacije BiH Zračna luka – aerodrom Mostar je u prethodnih nekoliko godina odradila značajan broj kapitalnih investicija koje su povećale kvalitetu i sigurnost njenih usluga, te subvencioniranjem podržala aktivnosti uspostavljanja redovitih linija.

Ministar je zahvalio na upoznavanju sa situacijom, izrazio svoju opredijeljenost za nastavak pružanja potpore opstanku i razvitku Zračne luke – aerodroma Mostar do njene financijske samoodrživosti te najavio skoro potpisivanje ugovora kapitalnog i tekućeg transfera.

-Ukupna vrijednost Ugovora za našu zračnu luku iznosi 3,5 milijuna konvertibilnih maraka, od čega se 1 milijun odnosi na program utroška sredstava tekućeg transfera ”Subvencije javnim poduzećima,“ za unaprjeđenje zračnog prometa, a 2,5 milijuna na program utroška sredstava kapitalnog transfera „Kapitalni transfer javnim poduzećima“, priopćeno je.

Istaknuto je da će sredstva biti utrošena za subvencioniranje dijela tekućih troškova, izradu projektne dokumentacije, obnavljanje horizontalne signalizacije, video sustava za identifikaciju i instaliranje odgovarajućih softverskih paketa za podršku, vatrodojavni sustav i servis hidrantske mreže, vatrogasnu opremu, rekonstrukciju krova terminalne zgrade, nabavku i formiranje sustava za opskrbu gorivom.

-Upravo je Ministarstvo na čijem je čelu gosp. Lasić dalo najznačajniju financijsku potporu opstanku ovog gospodarskog subjekta koji je jedan od karika turističkog i gospodarskog razvitka grada Mostara, regije Hercegovina i ovog dijela Federacije BiH i države BiH, te mu je gosp. Ljubić zahvalio na posjetu i razumijevanju važnosti opstanka i rada Zračne luke – aerodroma Mostar, priopćeno je.

/HMS/

error: Content is protected !!