Jordanski državni tužitelj u utorak je zabranio objavljivanje bilo kakve informacije ili materijala u vezi sa slučajem u koji je upleten bivši prestolonasljednik Hamza.

Svrha je zabrane sačuvati tajnost istrage koju provode sigurnosne službe, rekao je tužitelj, a prenosi državna novinska agencija Petra.

– Zabrana se odnosi na audio i vizualne medije i stranice društvenih mreža te objavljivanje i dijeljenje svih fotografija ili videa povezanih s tom temom, navodi se u izjavi.

Vlada je rekla da je spriječila destabilizirajuću urotu u kojoj je uključen princ Hamza, polubrat kralja Abdulaha.

Istrage su pokazale da su aktivnosti Hamze i drugih bile usmjerene protiv stabilnosti i sigurnosti kraljevine te da su bili u kontaktu sa “stranim stranama”, rekle su vlasti u nedjelju.

Otada je uhićeno nekoliko osoba na visokim položajima.

Jordanska vojska opovrgnula je da je Hamza bio u kućnom pritvoru, ali je rekla da je od njega zatraženo da se suzdrži od aktivnosti koje bi mogle naštetiti stabilnosti kraljevstva.

U snimljenim videozapisima Hamza je kazao da mu je vojska rekla da ne napušta kuću i ne komunicira ni s kim.

Dvije Hamzine audio snimke kruže društvenim mrežama od subote. Jedna je snimka Hamzina razgovora s načelnikom zajedničkog stožera Jusefom Ahmedom al-Hunaitijem.

U ponedjeljak navečer kraljevski sud objavio je izjavu koju je potpisao Hamza, a u kojoj je potvrdio svoju odanost kralju Abdulahu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!