“Krizni stožer KCUS-a, liječnici i medicinsko osoblje koje radi u Covid centru i danonoćno se bori za živote naših sugrađana, šokirani su izjavama ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića”, priopćeno je danas s KCUS-a.

Kako navode u priopćenju, ministar Vranić je “ili totalna neznalica ili zlonamjeran čovjek”.

“Izjavama da njemu „ništa nije jasno“, da mu je „smrtnost enigma“, da mu je nakon što pandemija hara cijelim svijetom već duže od godinu „ ČUDNO da ljudi umiru i kada nisu na respiratoru“ upućuju na to da je ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje. Ovakvim izjavama, ministar Vranić, poput autora anonimnog pisma, očigledno želi dovesti u pitanje stručnost liječnika i drugog medicinskog osoblja, čime se priključuje javnom linču koji se protiv nas vodi iz određenih političkih i medijskih krugova”.

S KCUS-a tvrde da je ponašanje ministra “nezapamćeno”.

“Nezapamćeno je da se ministar zdravstva na ovakav način, naročito u vrijeme pandemije, zarad sitnih političkih poena, obračunava sa liječnicima i medicinskim radnicima koji punu godinu ulažu maksimalne napore u spašavanju života i zdravlja građana”, priopćili su i uputili poziv:

“S obzirom na to da ministru Vraniću „ništa nije jasno“ i da mu je „sve čudno“, pozivamo ga da kao liječnik provede samo jednu smjenu s nama u Covid centru – da mu postane „jasno“ i da se prestane „čuditi””.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!