Među brojnim uspješnim serijama iz 90-ih i s početka 2000-ih godina čiji se nastavci snimaju ili se planiraju pojavila se još jedna – “Ally McBeal”. Nagrađivana komedija/drama trajala je pet sezona do 2002. godine, prateći pretjerano maštovitu odvjetnicu na putu uspona i padova u osobnom i profesionalnom životu.

Prema pisanju medija bliskih zabavljačkoj industriji, u nastavku serije u naslovnoj ulozi ostaje sada 56-godišnja Calista Flockhart, uz koju su u originalnoj seriji, među ostalima, glumili Vonda Shepard, Portia de Rossi, Lucy LiuCourtney Thorne SmithGreg GermannPeter MacNicol i Gill Bellows.

U završnoj epizodi posljednje sezone Ally McBeal odlučila je napustiti odvjetničku tvrtku “Cage & Fish”, otići iz Bostona i preseliti se u New York, pa to daje dosta prostora scenaristima za nastavak njezine profesionalne i životne priče u novom gradu.
No detalja još nema, a ne zna se ni tko bi se iz stare postave, osim Caliste, mogao pojaviti u nastavku.

Rođena u Freeportu, u američkoj saveznoj državi Illinois, Calista Kay Flockhart ima starijeg brata Garyja. Zbog posla njezina pokojnog oca, koji je bio menadžer u prehrambenoj tvrtki “Kraft Foods”, obitelj se često selila pa su Calista i Gary odrastali u Illinoisu, Uowi, Minnesoti, New Jerseyju i Norwichu u američkoj saveznoj državi New York.

Još dok je bila djevojčica, Calista je napisala predstavu “Toyland”, koju je izvodila na obiteljskim okupljanjima.
Srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje također je posvetila glumi, a 1989. preselila se u New York i počela odlaziti na audicije dok je s još tri djevojke živjela u dvosobnom stanu i radila kao konobarica i instruktorica aerobika.
Dobivala je manje uloge na televiziji, a na kazališnim daskama profesionalno je debitirala u predstavi “Beside Herself” uz Melissu Joan Hart. Nakon nekoliko manjih filmskih uloga, prva značajnija bila je u filmu “Quiz Show”, koji je režirao Robert Redford.

SRETAN BRAK

Na Broadwayu je debitirala 1994. godine kao Laura u “Staklenoj menažeriji”, slijedilo je još nekoliko filmskih uloga, među njima i “San Ivanjske noći” i “Krletka”, kao i kazališnih, a 1997. predloženo joj je da dođe na audiciju za glavnu ulogu u seriji “Ally McBeal” Davida E. Kelleyja za mrežu Fox.

U početku se dvoumila jer se nije željela ugovorom vezati na dulje vrijeme, ali predomislila se pročitavši scenarij i otišla je na audiciju u Los Angeles, gdje je dobila ulogu za koju je 1998. dobila Zlatni globus.
Uz “Ally McBeal”, Calistinu karijeru obilježila je još jedna televizijska serija, obiteljska drama “Braća i sestre” u kojoj su, među ostalima, glumili Sally Field, Rachel GriffithsMatthew Rhys i Rob Lowe.

Serija se prikazivala od 2006. do 2011. godine. Calisti je bila ponuđena uloga Susan Mayer u hitu “Kućanice”, ali ona je ponudu odbila, a ulogu je dobila Teri Hatcher. Među filmovima koje je snimila paralelno s dvjema serijama bili su “Na prvi pogled”, “Zadnja klapa” i “Ljubav koja lomi”, a nakon “Braće i sestara” pojavila se i u seriji “Supergirl”. U prvoj sezoni bila je u stalnoj postavi, kasnije se pojavljivala samo povremeno.

Calista i hollywoodska zvijezda Harrison Ford započeli su vezu nakon što su se upoznali na dodjeli Zlatnih globusa u siječnju 2002. godine.
Zaručili su se na Valentinovo 2009., a vjenčali su se 15. lipnja 2010. u Santa Feu u Novom Meksiku, gdje je Harrison snimao film “Kauboji i izvanzemaljci”. Vjenčali su ih guverner Bill Richardson i predsjednik Vrhovnog suda Novog Meksika Charles W. Daniels. Nakon vjenčanja je Harrison Ford, koji ima četvero djece iz prethodna dva braka, službeno usvojio i Calistina sina Liama Flockharta, kojega je ona posvojila 2001. godine kad se rodio.

Calistino bogatstvo trenutačno se procjenjuje na oko 30 milijuna dolara, što je tek desetina bogatstva njezina supruga Harrisona. Par većinu vremena provodi na ranču površine 320 hektara u Jacksonu u Wyomingu, gdje Harrison živi od 80-ih godina prošlog stoljeća, a otprilike polovinu imanja donirao je za prirodni rezervat. Kad to zahtijevaju njihove poslovne obaveze, Calista i Harrison žive u kući koju imaju u četvrti Brentwood u Los Angelesu.

PIŠE MARIJA ČOVIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!