U Trebinju i dalje komplicirana situacija, škole ostaju prazne

 I dalje se komplicira covid situacija u Hercegovini. U bolnice se primaju uglavnom pacijenti sa teškom kliničkom silkom, a svakim danom ih je sve više. Kreveta za sada ima, problem su kiseonička mjesta, pa su u trebinjskoj bolnici bili prinuđeni da na odjeljenju kirurgije buše zidove i dovode kiseonik do svakog kreveta.

“Kirurgija se danas završava imaćemo ukupno preko 80 kreveta spremno za kiseoničke doze. Pratimo situaciju, vidjećemo kako će da bude u narednom periodu nažalost veliki je priliv pacijenata iz ostalih općina iz Hercegovine, mogu da kažem da je ispod 50 posto pacijenata iz Trebinja”, izjavio je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice “Trebinje”.

Najviše je Bilećana, a onda i Gačana. Ništa bolja situacija nije ni u bolnici Nevesinje. Zbog svega ovoga pacijenti sa srednje teškom i lakom kliničkom slikom na terapiju dolaze u domove zdravlja, pa su i tamo gužve. Trebinjski stožer za izvanredne situacije traži rješenje, pripremaju se dvije dnevne covid ambuilante,

“Dom zdravlja rukovodstvo i bolnica rukovodstvo sutra do 12 sati da predlože šta bi moglo da se uradi u dvije kancelarije Gorica i Tina kako bi olakšali pristup građanima da se ne stvaraju velike gužve i u bolnici i u Domu zdravlja a da bi njima značilo i naravno šta je to što bi grad Trebinje trebao da uloži”, kazao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije trebinjske škole i dalje ostaju prazne.

“Uvažavajući trenutnu epidemiološku istuaciju u gradu Trebinju odluka gradskog kriznog stožera je da iako je to Republički dozvolio do kraja ovog tjedna učenici od prvog do petog razreda ipak ostanu u režimu odvijanja nastave na daljinu i da se u narednom periodu procijenjuje situacija”, rekao je Mišo Pešić, direktor Gimnazije “Jovan Dučić” Trebinje.

Inspektori su stalno na terenu, kontroliraju poštovanje epidemioloških mjera i poručuju da za neodgovorne neće biti razumijevanja. Iz stožera za izvanredne situacije u Hercegovini mole građane da budu odgovorni kako bi što prije izašli iz najteže situacije od početka pandemije.

Izvor:ATV

error: Content is protected !!