Danas su na rasporedu dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Europski prvak Bayern dočekuje PSG u reprizi prošlosezonskog finala, a Porto je domaćin Chelseaju. Dvoboj Bayern – PSG prenosimo na Drugom programu i na našem portalu od 20.50. Emisija uoči utakmice počinje u 20.05.

Sudar Bavaraca i Parižana trebao bi ponuditi spektakularan nogomet. Ove dvije momčadi su već godinama na vrhu Europe po napadačkom nogometu, Bayern od sezone 2016./2017 do danas postiže prosječno 2,8 golova po utakmici u Ligi prvaka, a PSG je na drugom mjestu s prosjekom od 2,5 postignutih pogodaka.

– Poraz u finalu nas je zabolio. Opet igramo s njima, ali ovo ć biti drukčije. naučili smo mnogo iz tog finala, rekla je zvijezda francuske momčadi Kylian Mbappe, dodavši: – Oni su sjajna momčad, no dat ćemo sve od sebe da prođemo u polufinale.

Neće gostima biti lako jer Bayern ima iza sebe niz od 19 utakmica bez poraza, uz tek jedan remi, a večeras bi mogao postati tek druga momčad u povijesti Lige prvaka s 20 utakmica u nizu bez poraza. Uspjelo je to dosad samo Manchester Unitedu, koji je od 2007. do 2009. napravio niz od 25.

Ipak, velik minus za Hansija Flicka i njegove momke bit će izostanak najboljeg igrača Roberta Lewandowskog. Bez njega posao će im biti dosta otežan, no podatak o zabijenom golu u 63 utakmice zaredom poručuje gostima da je Bayern više od sjajnog Poljaka.

Dva sastava dolaze i s različitim raspoloženjima u odnosu na domaća natjecanja. PSG je porazom od Lillea napravio korak unatrag u borbi za naslov francuskog prvaka, dok je Bayern i bez Lewandowskog golom Goretzke u derbiju Bundeslige s 1:0 nadvisio RB Leipzig i napravio velik korak prema obrani njemačkog naslova. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!