Sutkinja Osnovnog suda u Banja Luci Tatjana Čorni ozbiljno je shvatila pooštrene epidemiološke mjere u ovoj pravosudnoj instituciji i BiH uopće, ali i svojim postupkom nasmijala radne kolege i odvjetnike koji prolaze do njenog ureda, ili namjeravaju u njega ući, ali ne mogu.

Naime, sutkinja Čorni je na vratima ureda zalijepila „obavještenje“ da su ona i daktilografkinja u uredu, ali da zbog rizika od zaraze neće otvarati vrata nikome.

Kolege iz suda tako su obaviještene da sutkinju Čorni mogu kontaktirati telefonom preko lokala, dok je strankama, njihovim punomoćnicima i odvjetnicima , naređeno da joj se obraćaju – pismenim putem.

„Ovo je pomalo komična situacija, ali svi mi drugačije reagiramo kada dođe do neželjenih situacija, kao što je ova sa korona virusom. Očigledno je da se kolegica Čorni na svaki način želi zaštiti da joj virus ne uđe u prostoriju, pa to treba i poštovati, iako sve djeluje kao da je iz nekog skeča sa Nadrealistima“, izjavio je banjalučki odvjetnik, koji je zamolio da mu ne navodimo ime, piše Inforadar.

Inforadar se obratio upitom i Osnovnom sudu u Banja Luci kako bi utvrdili što je bio motiv sutkinje Čorni da na ovaj način „obavijesti“ moguće posjetitelje.

Iz Osnovnog suda su odgovorili da je „u toku naredba predsjednika Suda o pojačanim mjerama za suzbijanje širenja Covid 19“.

„U Osnovnom sudu u Banja Luci je po naredbi predsjednika Suda naloženo pojačanje mjera zaštite za suzbijanje širenja COVID 19, u kojoj je naloženo da su svi zaposleni i stranke dužni nositi zaštitne maske preko usta i nosa, držati mjeru fizičkog rastojanja od najmanje dva metra, uz obavezno korištenje sredstava za dezinfekciju. Strankama se dozvoljava kontroliran, uz proceduru smanjenog istovremenog ulaska više lica, ulazak u zgradu Suda  (ukupan broj lica – najviše 12 lica mogu boraviti u holu prijema pošte), zatim uz strogo kontrolran protok stranaka za pristup ročištima u sudnicama, uz pojačan COVID 19 nadzor od službe osiguranja, te prethodne najave dežurnom portiru i pripadnicima Sudske policije RS“, objasnili su iz Osnovnog suda u Banja Luci.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije radno vrijeme je skraćeno od 8 do 14 sati.

„Dežurne službe smjenjuju se prema dogovorenom rasporedu u vremenskom razdoblju od 14 do 16 sati radi obavljanja administrativnih tekućih poslova suda“, zaključili su iz Ureda za odnose s javnošću Osnovnog suda u Banja Luci.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!