Rukometašice zagrebačke Lokomotive gostovat će 1. svibnja kod El Rincon Fertilidad Malage u prvoj finalnoj utakmici EHF Europskog kupa, a uzvrat će se igrati u Zagrebu 8. ili 9. svibnja, odlučeno je ždrijebom.

Malaga je izvijestila kako će se prva utakmica igrati u njenoj dvorani Ciudad Jardín de Malaga, a ne u dvorani Palacio de los Deportes Jose María Martín Carpena kako se razmatralo nekoliko dana uoči ždrijeba.

U Španjolskoj smatraju Lokomotivu favoritom za osvajanje ovog europskog trofeja jer u njenoj ekipi igra nekoliko igračica koje su s reprezentacijom Hrvatske osvojile brončanu medalju na Europskom prvenstvu u prosincu 2020. godine.

– Može se sanjati o nečem većem, zašto ne?, rekla je Esperanza Lopez igračica Malage u subotu nakon polufinalne pobjede nad također španjolskom ekipom Atletico Guardes. Istina je da je Lokomotiva jako snažna ekipa, visoke europske razine. No uvjerena sam da se ova naša ekipa može nositi sa svakim pa tako i Lokomotivom premda je ondje pola reprezentacije Hrvatske i premda su njene igračice izuzetno dobre, dodala je López.

Lokomotiva je osvojila EHF kup 1991. godine, a EHF Challenge kup 2017. godine. Malagi je ovo pak treći izlazak u Europu. Godine 2018. i 2019. je ispadala u četvrtfinalu EHF Challenge kupa.

– Sada smo presretne. Imale smo veliku želju pobijediti ove sezone u polufinalu te nismo posustajale u niti jednom trenutku, napomenula je Lopez nakon polufinalnih pobjeda od 23-18 u spanjolskoj pokrajini Galiciji i 21-19 doma u Malagi. Prije toga su svladale grčki PAOK, srpski Niš, austrijski Neustadt i islandski Valur.

Lokomotiva je do finala došla eliminiravš talijasnke ekipe Mestrino i Jomi Salerno pa češku Slaviju Prag. Kroz polufinale je prošla bez borbe jer su suparnice iz turskog Yalikavaksportsa imale zaražene osobe novim koronavirusom uoči polufinala pa zbog razdobljla koje su igračice morale proći u izolaciji nisu mogle doći u Zagreb gdje su trebale biti odigrane obje utakmice polufinala 3. i 4. travnja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!