Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda  demantirao je informacije koje su se pojavile u medijima na temelju izjava zastupnika u Zastupničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Nenada Nešića o nedostavljanju odgovora na njegovo zastupničko pitanje.

Prema ocjeni ministra Bevande, nepoznavanje procedura zastupnika Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenada Nešića nije opravdanje da se medijima daju netočne i zlonamjerne informacije o radu bilo koje institucije BiH, a time ni Ministarstva financija i trezora BiH. 

Naime, Nešić je ustvrdio kako ministar Bevanda i Ministarstvo financija i trezora BiH nisu ni nakon pola godine odgovorili kako je raspodjeljeno i potrošeno 42 milijuna KM namjenjenih za saniranje posljedica pandemije virusa Covid – 19 sa stavki izravni transferi i rezerviranja iz proračuna za 2020. godinu.  

Tim povodom ministar Bevanda informira zastupnika Nešića da je odgovor na njegovo zastupničko pitanje dostavljen Glavnom tajništvu Vijeća ministara BiH 11.veljače ove godine, te je na 29. sjednici Vijeća ministara održanoj 4. ožujka ove godine usvojen prijedlog odgovora pripremljenog u Ministarstvu financija i trezora BiH, a 5. ožujka ove godine nadležne službe su dostavile materijal Parlamentarnoj skupštini BiH.  

-Ne ulazeći u formiranje dnevnog reda, način dostave i kompletiranje materijala, Ministarstvo financija i trezora BiH svoj dio posla obavilo je sukladno procedurama i bez namjere da oteže ili skriva odgovore o utrošku javnog novca, tim prije jer su isti podaci već dostavljani i medijima i nevladinim organizacijama koje prate javnu potrošnju. Zastupnik Nešić dobit će ili je već dobio putem administrativnih službi odgovor na postavljeno zastupničko pitanje te ga može proslijediti medijima kao i kritike na račun ministra Bevande i Ministarstva financija i trezora BiH  koje je prije bilo kakve  provjere već priopćio javnosti – ističe se u priopćenju Ministarstva financija i trezora BiH.

Za informaciju zastupniku Nešiću i ostalim kritičarima, kako su dodali, traženi podaci su javni i već su objavljeni u „Službenom glasniku BiH“  (br. 65/20, 1/21,  2/21 i 6/21,) a zastupnik Nešić uz odgovor dobio je tabelarni prikaz utroška sredstava iz proračuna radi boljeg snalaženja i razumijevanja specifične  materije, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.  

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!