Dinamov večerašnji protivnik Villarreal ima ubojitog napadača koji ove sezone sije strah i paniku kod protivničkih braniča.

Gerard Moreno, 29-godišnji napadač Villarreala došao je u redove “žute podmornice” 2018. godine iz Espanyola za 20 milijuna eura. Za Villarreal je upisao 171 nastup i postigao 75 golova uz 24 asistencije. Ove sezone je odigrao 32 utakmice I zabio 23 gola. Gerard Moreno s 19 pogodaka u Primeri dijeli drugo mjesto ljestvice strijelaca s Luisom Suarezom iz Atletico Madrida, a ispred je samo Leo Messi s 23 gola. Proteklog vikenda je upisao i hat-trick protiv Granade na gostovanju. Najbolji strijelac Villarreala tako je pokazao da potpuno spreman dočekuje prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige.

U Europa ligi je odigrao 7 utakmica ove sezone i postigao 4 gola. Zabio je po dva gola Red Bull Salzburgu i Dinamu iz Kijeva. Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 10 utakmica I postigao 5 golova, a debitirao je 2019. Godine. U španjolskoj ligi nosio je dres Mallorce i Espanyola prije dolaska u Villarreal. Njegova tržIšna vrijednost se procjenjuje na 35 milijuna eura.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!