Cijepljenje protiv koronavirusa u Ljubuškom je u punom jeku.

Kako doznajemo iz Doma zdravlja Ljubuški, i danas je bio velik red građana koji su prijavili za cijepljenje, a zdravstveni djelatnici se žale da su preopterećeni poslom.

Tim povodom proveli smo anketu među građanima Ljubuškog kako bi vidjeli kakva su njihova razmišljanja oko cijepljenja.

Dio ih se već cijepio, neki su nam rekli kako se planiraju cijepiti, dok je bilo i onih koji su skeptični oko čitavog procesa.

 „Ako je dobro, svi ćemo se cijepiti. Zašto ne bi, kad bi imala priliku doći na red. Tu sam među narodom i sa narodom. Ako mogu doći na red ja ću se doći cijepiti. To je za svakog dobro da se mi cijepimo, da se više riješimo ovog jada“ poručila je Mira Rašić koja radi na ljubuškoj tržnici.

Posve suprotan stav ima Denis Bošnjak.

„Nemam povjerenja u cjepivo. Ne bi se cijepio ni u kojem slučaju.“

I Dragan Rodić je za Radio Ljubuški rekao kako nema povjerenja u cjepivo.

„Čuli ste izjavu „može dobiti obe vakcine i opet se zaraziti“, znači to je neispitana oblast i nemam nikakav krajnji stav. To je neispitano, ne znaju ni oni“, poručio je. Uvjetovanje prelazaka granice potvrdom o cijepljenju usporedio je s fašistima i Auschwitzom.

Jedan stariji građanin također dodaje kako se nema namjeru cijepiti.

„Ja sam jednom nogom u grobu i prema tome ne treba mi to. Boga na pomoć i bit će dobro. Tko ima potrebu da se cijepi nek se cijepi“, rekao je.

Vila Šalinović kaže kako se već cijepila.

„Moj muž je radio u Vrgorcu. Onda smo primili jednu pa drugu dozu sa Pfizerovim cjepivom i sad je sve valjda „okej“, valjda će biti. Ima od toga petnaestak dana. Ja nemam nikakvih simptoma.“

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar jučer je do 12 sati bilo zaraženo 52 ljudi u gradu Ljubuškom, ukupno su 333 aktivna slučaja u Ljubuškom, dok je na području županije Zapadno-hercegovačke na prisustvo korona virusa pozitivna 1451 osoba.

Sve izjave poslušajte u audiozapisu

Renata Nosić / Maria Ema Mijan, Nikolina Planinić

error: Content is protected !!