Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman uputio je čestitku povodom 29. obljetnice utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane, pri čemu se posebno prisjetio branitelja koji su dali živote za hrvatsku slobodu. “Danas se s velikim ponosom prisjećamo Hrvatskog vijeća obrane, koje je osnovano 8. travnja 1992. kao vrhovno tijelo obrane hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pripadnice i pripadnici Hrvatskog vijeća obrane dali su nesumnjivo presudan doprinos opstanku Bosne i Hercegovine kao suverene i neovisne države, te hrvatskog naroda na prostorima na kojima stoljećima žive. Nemojmo isto tako pritom zaboraviti njihov vrijedan doprinos oslobađanju okupiranih teritorija Republike Hrvatske u veličanstvenoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Ova 29. obljetnica je također prilika da se s pijetetom prisjetimo svih onih koji su za slobodu hrvatskog naroda dali ono najvrijednije – svoje živote i svoje zdravlje. Neka njihova žrtva nikada ne bude zaboravljena, te ostane stalan podsjetnik zahvalnosti za slobodu!”, stoji u čestitki ministra Grlić Radmana.

/HMS/

error: Content is protected !!