Nakon što je PPD Zagreb objavio kako nije tražio prekid hrvatskog prvenstva već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti za natjecanje, ponovno se oglasio i RK Nexe iz Našica.

PPD Zagreb je iznio da je 16 njegovih igrača van stroja, da su morali otkazati utakmice osmine finala Lige prvaka te je zbog toga nekorektno i nesportski optužiti PPD Zagreb da želi prekid prvenstva.

Rukometni klub NEXE u svojem novom priopćenju poziva Hrvatski rukometni savez, posebno njegov Upravni odbor, da se već na sutrašnjoj sjednici očituje o tome želi li prekid natjecanja Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige ili će se prvenstvo nastaviti uz poštivanje epidemioloških mjera i završiti do 30. lipnja.

U nastavku priopćenja stoji:

– Nakon dopisa koji je RK PPD Zagreb uputio klubovima, kao i dopisa ZRS-a koji je poslan na adresu Upravnog odbora HRS-a, RK Nexe poziva na demokratsko odlučivanje te poštivanje svih procedura. Iz našičkog prvoligaša pozivaju se i na činjenicu da EHF, kao krovna organizacija europskog rukometa, traži da se igraju i nacionalne lige i europska natjecanja, uključujući i prestižnu Ligu prvaka, pa čak i u državama s mnogo lošijom epidemiološkom slikom od Hrvatske.

– Pozivamo na dijalog i demokratsko odlučivanje, kako u ovom, tako i u drugim slučajevima te tražimo da se na sutrašnjoj sjednici Upravnog odbora HRS-a potvrdi nastavak i odigravanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige do 30. lipnja. Podsjećam da se rukometna liga normalno igrala kada je broj zaraženih bio mnogo veći, kada su od COVIDA-19 oboljela čak devetorica naših rukometaša i ne vidimo razloga da se liga ne završi u terminima, a podržavamo da se utakmice koje su odgođene odigraju nakon 30. svibnja kada je službeni datum završetka Premijer lige. Već pet klubova odbilo je ideju o odgodi natjecanja i u ovome nismo usamljeni. Ukoliko neka momčad ima više igrača koji su pozitivni na koronavirus, utakmice se mogu odgoditi i odigrati naknadno. Međutim, odgađati prvenstvo, što od nas ne traži niti Stožer civilne zaštite kao nadležno državno tijelo i kada se slični zahtjevi za prekidom nisu pojavili u usporedivim dvoranskim, momčadskim sportovima, za nas nije prihvatljivo, ovom je prigodom izjavio Josip Ergović, predsjednik Rukometnog kluba NEXE Našice.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!