Hrvatski rukometni savez na današnjoj sjednici donio je odluku o prekidu prvenstva do 26. svibnja zbog koronavirusa, a ono mora biti odigrano i završeno do 27. lipnja.

Jedini u Upravnom odboru HRS-a koji je bio protiv te odluke bio je predsjednik RK Nexea Josip Ergović.

Nakon odluke HRS-a oglasio se i Nexe priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

– Rukometni klub NEXE razočaran je odlukom Hrvatskog rukometnog saveza koji je na sjednici Upravnog odbora odlučio o prekidu natjecanja Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige te smatra da je riječ o odluci koja je izuzetno štetna za hrvatski rukomet.

Nakon dopisa kojeg je RK Nexe uputio Hrvatskom rukometnom savezu, u kojem je pozvao Upravni odbor na demokratsko odlučivanje i poštivanje svih procedura, donesena je odluka koja se kosi sa sportskim duhom, dosadašnjim odlukama Stožera civilne zaštite, ali i preporukama EHF-a kao krovne rukometne organizacije.

– Nikako nismo zadovoljni odlukom Hrvatskog rukometnog saveza kojom je do 26. svibnja odgođeno natjecanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige, ja sam nažalost jedini bio protiv te odluke. Ovo je nije dobro za rukometni savez, klubove i igrače koji cijelu sezonu marljivo treniraju i prihvaćaju rizik moguće zaraze korona virusom. I mi, kao i svi drugi klubovi, imamo u prvom planu zdravlje naših igrača, ali štetno je odigrati 12 utakmica u 30 dana. Prvenstva se ne prekidaju niti u srodnim dvoranskim i momčadskim sportovima kao što su košarka, odbojka ili futsal. Također, naglašavam da će se u isto vrijeme odigravati utakmice SEHA lige. Dakle, temeljem svega što znamo, možemo zaključiti da iza ovakve odluke stoje partikularni interesi pojedinaca. Igračima nekih klubova ističu ugovori 30. svibnja te je moguće će Premijer ligu nastaviti u izmijenjenom i oslabljenom sastavu što nikako nije fer ni korektno prema njima. Bez obzira na sve, mi i dalje vjerujemo da će RK Nexe pokazati svoju snagu na terenu, ovom je prigodom izjavio Josip Ergović, predsjednik Rukometnog kluba NEXE Našice.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!