Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH dokazalo je krivicu Dragana Gmitrovića (35), optuženog da je tijekom veljače u Brčkom počinio seriju kaznenih djela na štetu crkvene i druge imovine, te je kažnjen zatvorom u trajanju od dvije godine budući da je ubrzo otkriven, optužen, te pravosnažno osuđen za manje od dva mjeseca.

Osnovni sud Gmitrovića je presudom od 1. travnja pravosnažno osudio za kaznena djela “teške krađe”, “oštećenja tuđe stvari” i “lake tjelesne povrede” izricanjem jedinstvene kazne zatvora u trajanju od dvije godine, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Nakon što je protiv njega brzo provelo istragu, brčansko Tužiteljstvo optužilo je Gmitrovića da je u gradskim naseljima izvršio pet teških krađa, nanio tjelesne ozljede jednoj osobi, kao i oštećenja na poslovnim prostorijama.

Seriju kaznenih djela Gmitrović je počeo 12. veljače u ugostiteljskom objektu “Korner”, gdje je najprije napao ugostiteljsku radnicu nanijevši joj udarcima u glavu lake tjelesne povrede, a zatim je, u razmaku od svega nekoliko dana, oduzeo bakrene oluke s objekta katoličke crkve u centru grada u dva navrata, 24. i 28. veljače, te s pravoslavne kapele u naselju Srpska Varoš tokom noći s 26. na 27. veljače.

U međuvremenu, razbio je izlog turističke agencije “Dinamik Turs”, a iz prostorija poduzeća “Feros” i jednog stana u centru grada oduzeo zatečeni novac.

Istraga nakratko vođena po nepoznatom počinitelju ubrzo je, tužiteljskom naredbom od 26. veljače, usmjerena na Gmitrovića kao osumnjičenog. Za nekoliko dana je uhićen, kriminalistički obrađen i uz policijsko izvješće predan tužitelju, a uslijed opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odmah mu je određen pritvor.

Koordinirana istraga Tužiteljstva i Policije Distrikta protiv osumnjičenog okončana je za jedan mjesec, tako što je Tužiteljstvo već 17. ožujka podiglo optužnicu tereteći ga za više imovinskih i drugih kaznenih djela iz Kaznenog zakona Distrikta.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!