Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu su  u dva odvojena slučaja, otkrili pet krivotvorenih PCR testova na virus Sars-CoV-2 prilikom graničnih provjera pet stranih državljana, doznaje se iz Granične policije BiH.

 Radi se o državljaninu Narodne Republike Kine i četiri državljana Sjeverne Makedonije koji su kontrolirani na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krivotvorenje isprave“, o događajima je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem su nalogu predmeti ustupljeni službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 U proteklom periodu, od rujna 2020. do 31. ožujka 2021. godine, policijski službenici Granične policije BiH su tijekom obavljanja graničnih provjera na državnoj granici BiH otkrili više od 80 nalaza PCR testa na virus SARS -CoV-2 za koje su iskazane sumnje u njihovu vjerodostojnost.

 Najviše krihvotvorenih testova bilo je od državljana Republike Turske, NR Kine, Sjeverne Makedonije, Savezne Republike Njemačke, Republike Slovenije i dr.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!