Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) na redovitoj 9. sjednici donio je cijeli niz važnih odluka.

Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno svi koji sudjeluju u natjecanju, a misli se na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti.

Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.

Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja, ističu iz HRS-a.

U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku

Donesena je odluka da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.

Na prijedlog izbornika Hrvoje Horvata, novi pomoćnik hrvatske muške seniorske reprezentacije je legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.

– Donijeli smo odluku o nagradi našim curama za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Radi se o iznosu od 150 tisuća eura, to je bruto iznos. Druga bitna odluka je da smo kompletirali stožere za sve dobne skupine muškog rukometa. Ono što je nama sigurno bitno u budućnosti je da je Ivano Balić određen kao pomoćnik izborniku Hrvoju Horvatu. Treća odluka koja je donesena je da se napravi zastoj u ligama koje se trenutno igraju, do procijepljenosti svih igračica i igrača, članova stožera, sudačke organizacije, svih članova po klubovima, odnosno onih koji su sudionici stalnog fizičkog kontakta s igračicama i igračima. Plan je da se zastoj napravi do 19. svibnja, a do kraja lipnja odigrat će se sve utakmice, ističe Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!