Velik broj ljudi okupio se u četvrtak na gradskom groblju u Novoj Gradiški na oproštaju od pretučene djevojčice koja je na Uskrs preminula u Klaićevoj bolnici u Zagrebu.

Prema aktualnim epidemiološkim mjerama, na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni može biti prisutno najviše 25 osoba, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom, a uprave groblja obvezne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera, piše 24sata.hr.

Udomitelji koji su o malenom anđelu skrbili gotovo dvije godine, dok nije vraćena svojim biološkim roditeljima, na uskršnje jutro dobili su priliku nakratko je vidjeti.

– Pozdravili smo se s našim anđelom, dotaknuli smo je posljednji put. Nekako smo našli mir kao da nam je poslala poruku da više ne plačemo. Ono malo tijelo što smo vidjeli, nije tijelo naše djevojčice, lice joj je neprepoznatljivo. Liječniku smo pokazali njene fotografije ni on nije mogao vjerovati da je to naša curica – kazao je.

Udomitelji se neprestano pitaju zašto su im uzeli malenu.

– Anđeo naš spava…spava beba naša – isprekidano između bolnih jecaja ponavljali su udomitelji iz Slavonije shrvani od tuge.

Izvor:24sata.hr