Stjepan Balog, sportski komentator HRT-a i Vahid Halilhodžić, izbornik Maroka, gostovali su u emisiji HTV-a Dobro jutro, Hrvatska i govorili o večerašnjoj utakmici Dinama i Villarreala u četvrtfinalu Europa lige.

Stjepan Balog je rekao kako nakon Tottenhama ništa nije nemoguće i Dinamo ima pravo na svoj san.

– I protiv Villarreala, čvrste španjolske momčadi koja igra malo drugačiji nogomet od Tottenhama. Ljudski je sanajti o još jednom prolasku dalje. Prije ove sezone nitko nije mogao ni računati da bi se Dinamo mogao naći u četvrtfinalu Europske lige, to je bio nedosanjani san mnogih generacija pa i one odlične koju je vodio Vahid Halilhodžić. Tada je malo nedostajalo da se prođe skupina. Bila je sjajna pobjeda upravo protiv Villarreala u Zagrebu. Tada je gol zabio Ante Rukavina, pomalo zaboravljeni nogometaš, a drugi gol je zabio Sammir. To je možda recept kako bi se danas trebalo igrati. Čvrsto otraga, kako je tada Vaha postavio. I onda brzi igrač, kao što je tada bio Rukavina, a sada je Oršić, rekao je.

Problemi u napadu

Istaknuo je kako Dinamo ima probleme u napadačkoj liniji.

– Jasno je da Mario Gavranović neće igrati, upitan je i Bruno Petković. On bi i htio igrati, ali treba vidjeti treba li staviti igrača koji nije sto posto spreman u ovakvu utakmicu. Nedostaje jedan “killer”.

Vahid Halilhodžić
je vodio Dinamo s klupe protiv Villarreala prije 11 godina u pobjedi od 2:0 na Maksimiru.

– Ne poznajem dovoljno Dinamo, posebno Villarreal da bih neke pojedinosti taktičke davao. Vjerojatno stručni stožer Dinama radi na tome. Za takvu utakmicu treba pripremiti svaki detalj. Obrambeno i napadački. Villarreal je tipičan primjer španjolskog nogometa. Igraju brzi tehnički nogomet, od noge do noge s puno izmjena i dodavanja po zemlji. Dinamo tu treba što se tiče obrambene linije postaviti dobru organizaciju. Dinamo se ne smije nisko braniti jer je Villarreala tu vrlo snalažljiv u kombinatorici. Villarreal ima dva odlična napadača, rekao je.

Naglasio je kako je vrlo važno da svi igrači Dinama sudjeluju obrambeno u rekuperaciji lopte i da su u uskom bloku u širini i dubini.

– Kad je Dinamo u posjedu lopte, treba ići što brže i jednostavnije prema protivničkom golu. Treba imati realnosti i sreće. Najvažnije u svemu tome je psihološka priprema i motivacija. Vrlo je važno da početak utakmice bude dobar i angažiran i mora biti prisutna koncentracija, rekao je.

“Vjera u prolaz”

Halilhodžić smatra kako je momčad Dinama nagomilala pozitivnog iskustva i pobjeda protiv Tottenhama je samo podstrijeh za daljnje pobjede.

– Dinamo ima šanse protiv Villarreala. Treba samo vjerovati u prolaz. U moje vrijeme je bio veliki strah kad sam rekao da se pripremamo pobijediti Villarreal, mnogi mi nisu vjerovali. Moraš odigrati dobru utakmicu i vjerovati. Mora se imati i sreće kao što je imao Dinamo protiv Tottenhama u zadnje dvije-tri minute. Sreću treba zaslužiti, rekao je.

Balog je rekao kako je prije bio slučaj da na press konferencijama uoči utakmica, Dinamovi protivnici uglavnom govore o sebi.

– Sada se događa da te press konferencije prolaze u komplementiranju Dinama i uvažava se kao jaka europska momčad. Nije to više klub koji je iznenadio, nego je realnost. To je dokaz koliko je Dinamo stekao ugled u Europi. Šteta je da u ovakvoj Dinamovoj fantastičnoj sezoni nema gledatelja, rekao je.

Halilhodžić: Dinamo ima kvalitetu i iskustvo da napravi još jedan podvig

Vahid Halilhodžić je istaknuo kako je u Dinamu proveo divan period života.

– Imali smo uspješan period. Ostao sam navijač Dinama i pratim sve što se događa. Često se telefonom čujem s ljudima u klubu. Dinamo ima kvalitetu i iskustvo da napravi večeras još jedan podvig i uđe u povijest što će biti lijep doprinos za hrvatski nogomet koji je zadnjih godina napravio fantastične rezultate, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!