Večeras se igraju prve utakmice četvrtfinala Europa lige. Dinamo od 21 sat na Maksimiru dočekuje španjolski Villarreal. 

Na jučerašnjoj press konferenciji trener Dinama Damir Krznar rekao je kako je teško za očekivati da će u napadu protiv Villarreala istrčati Mario Gavranović, a reprezentativac Bruno Petković je odradio dva treninga i nije još na sto posto pripremljenosti. Rekao je Krznar kako će Petković možda zaigrati na 15-20 minuta.

Kakav Dinamo možemo očekivati?

– Dinamo će, iskreno rečeno, biti malo prilagođen stilu igre Villarreala, pokušat ćemo im parirati u središnjici. Morat ćemo paziti na Pareja i Morena koji ulazi u međuprostor i stvara jako puno nemira najboljim momčadima na svijetu, pa tako i Barceloni, Realu i Atleticu. Nije to laka zadaća, ali imamo nekakve planove kako parirati. Probat ćemo kroz kontinuirani napad i posjed, ugroziti Villarreal, koliko nam budu dopustili. Bit će nekakvih uloga koje nisu uobičajene za naše vezne igrače u fazi obrane, priznao je.

– Naša strategija je suziti prostor u zadnjoj trećini, tu ne smijemo dati prostora Morenu. Tu je i Bacca, Mano i mi očekujemo taj “rat “u sredini terena, tko bolje odgovori, tko se bolje snađe u tome, taj ima šanse za uspjeh, rekao je Krznar.

Dinamo se već susreo s Villarrealom u sezoni 2010/2011. u Europskoj ligi u skupini D. Modri su na Maksimiru slavili s 2:0, golovima Ante Rukavine i Sammira, na klupi je sjedio Vahid Halilhodžić, dok je u Španjolskoj domaćin slavio uvjerljivo s 3:0. Strijelci su bili Giuseppe Rossi (25, 80) i Marco Ruben (62).

Villarreal je momčad koja “teži” na tržištu 246, 7 milijuna eura. U Primeri se trenutno nalazi na sedmom mjestu s 46 bodova, 20 boda manje od vodećeg Atletica. Vodi je prekaljeni 49-godišnji trener Unai Emery, koji ima iskustva u kup natjecanjima, pogotovo Europskoj ligi gdje je sa Sevillom triput osvajao trofej u sezonama 2013/14., 2014/15., 2015/2016. Najskuplji na tržištu u momčadi su branič Pau Torres s 50 milijuna eura i Gerard Moreno koji vrijedi 30 milijuna eura. Upravo je Gerard Moreno najbolji strijelac momčadi s 15 postignutih golova.

Villarreal je grupnu fazu završio kao prvi sa 16 bodova u Skupini I. Upisao je pet pobjeda iz šest susreta u skupini s Maccabi Tel-Avivom, Sivassporom i Qarabagom. U nokaut fazi izbacio je Red Bull Salzburg s ukupnih 4:1 i jučer Dinamo Kijev s ukupnih 4:0.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!