Šibenikov trener Sergi Escobar, rođen u mjestu udaljenom pet kilometara od Villarreala, smatra kako je taj španjolski prvoligaš blagi favorit protiv Dinama u četvrtfinalu Europske lige, no da ga čeka neizvjesna i teška utakmica.

– Dinamo je jako kvalitetna ekipa brzih igrača. Pun je reprezentativaca Hrvatske i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Villarreal stoga očekuje teška utakmica protiv momčadi koja se ne predaje i u kojoj svi igraju za ekipu, rekao je Escobar za španjolsku radijsku postaju COPE.

Escobar je rođen prije 45 godina u mjestu Almassora, pet kilometara udaljenom od Villarreala. Prije osam dana postao je trener hrvatskog prvoligaša Šibenika pa debitirao u subotu upravo protiv Dinama.

– Bio mi je to debi iz snova jer smo osvojili fantastičan bod protiv diva iz Hrvatske, istaknuo je Escobar čija je momčad odigrala 1-1 s hrvatskim prvakom. – Bila je to borba Davida i Golijata jer mi imamo jedan od najmanjih proračuna u ligi, dodao je.

Iako je Dinamu otkinuo bod upozorio je sunarodnjake kako će Villarreal imati težak posao u Zagrebu.

– Dinamo u sredini igra izuzetno dobro, ima igrače koji znaju s loptom poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, a uz to ima igrače koji stvaraju razliku poput Oršića, što je i pokazao protiv Tottenhama. Dinamu bi problema mogao biti izostanak Petkovića, referentnog napadača, no unatoč tome bit će opasan protivnik, rekao je Escobar.

– Iako je Dinamo opasan iz protunapada također zna igrati s loptom, sposoban je držati loptu u posjedu. Njegovi igrači su brzi, dobro kombiniraju u sredini, a krila se puno priključuju u napadu. Možda su njegovi stoperi najslabija karika u momčadi, dodao je.

Escobar je do dolaska u Šibenik radio kao trener u kolumbijskom prvoligašu Americi Cali, a prije toga u niželigašima u jugoistočnoj španjolskoj provinciji Castellón kojoj pripada i Villarreal.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!