World Rally Championship – WRC održati će se u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja 2021. godine na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.

Start utrke biti će na području samog Zagrebačkog velesajma, a zanimljivo, dio staze će se po prvi put u povijesti WRC-a nalaziti z zatvorenom prostoru, unutar paviljona. Posade će 23. travnja započeti s utrkivanjem na području Samoborskog Gorja, nakon čega slijede brzinki ispiti na širem području Karlovca. Dan nakon, brzinski ispiti će se također odvijati na području Samoborskog gorja i Karlovca, dok će se 25. travnja voziti na području Hrvatskog zagorja, te po stazama na Medvednici.

Rally Croatia u svom prvom izdanju u okviru WRC-a sastojat će se od 22 brzinska ispita, što je čak sedam više od rallyja Monte Carlo kojim je u januaru otvorena sezona. Zapravo, nijedan rally u prošlogodišnjem kalendaru nije imao više brzinaca! Oktanski spektakl je tijekom 2019. godine pratilo preko 800 milijuna gledatelja, a WRC u posljednjih sedam godina bilježi rast popularnosti.

Hrvatska se već pokazala kao uspješan domaćin vrhunskog rally utrkivanja. Dogodilo se to 2013. godine kada je održan Croatia Rally u sklopu European Rally Championshipa (ERC), drugog po snazi rally prvenstva. Besprijekorna organizacija impresionirala je već tada čelnike Svjetske automobilističke federacije, a nije nevažno ni spomenuti da je kao pobjednik u cilj u središte Poreča ušao odlični češki vozač Jan Kopecky koji se u mnogo navrata natjecao i u WRC-u.

Ljubiteljima automobilizma preostaje da uživaju u majstorijama najboljih rally vozača svijeta i da s uzbuđenjem čekaju konačni rezultatski rasplet ovog velikog sportskog događaja u našem susjedstvu.

error: Content is protected !!