Usprkos 0-1 domaćem porazu od Villarreala u prvoj utakmici četvrtfinala nogometne Europske lige trener Dinama Damir Krznar vjeruje kako njegova momčad ima realne izglede za prolazak dalje nakon uzvrata u Španjolskoj za tjedan dana.

– Bila je ovo utakmica paradoksa. U prvom smo poluvremenu dominirali, a primili smo gol, dok je u drugom Villarreal bio bolji, osobito u posljednjih 15-ak minuta kada mu više nismo uspjeli parirati. Izgubili smo defenzivnu strukturu i možemo biti zadovoljni što je ostalo samo 0-1. To je aktivan rezultat i po svemu što smo vidjeli još uvijek postoji šansa. Recept je igra iz prvog poluvremena, odnosno brza promjena strana, napravili smo to dosta puta, ali nismo imali kvalitetnu loptu u kazneni prostor. Nadam se da će nam to u drugoj utakmici poći za nogom. Još smo u igri. Na ovim utakmicama bez gledatelja ne postoji prednost domaćeg terena.

Upitan što je razlog pada u završnici dvoboja, Dinamov trener je odgovorio:

– U drugom poluvremenu su igrači željeli što brže doći do lopte u situacijama koje nisu bile pripremljene, a Villarreal je momčad koja može držati loptu minutu-dvije. Mi više nismo imali strpljenja čekati njihovu pogrešku zbog rezultata kojeg smo pokušali ganjati. Tih zadnjih 15 minuta nas je zabrinulo

Zbog ozljede ramena Bruno Petković je utakmicu počeo na klupi te je dobio posljednjih pola sata.

– Izuzev zadnjih 10-15 minuta kada je Villarreal uspio napraviti razliku, utakmica je bila prilično ravnopravna. Izgubili smo utakmicu zbog više-manje nesretnog penala. Međutim, ostaje još 90 minuta u Španjolskoj tako da je sve otvoreno, smatra Petković, a s njim se slaže i mladi Joško Gvardiol koji je odigrao svoju prvu utakmicu nakon tri tjedna te je na terenu proveo 70 minuta.

– Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, jer Villarreal već duže vrijeme igra na ovoj razini. Dobro drže loptu, dobri su tehničari i nije se lako braniti protiv takve momčadi. Jednostavno, moraš jako puno trčati, tako da je fizički teško priključiti se napadu, ali u drugoj utakmici moramo jednostavno biti bolji. U uzvratu ih moramo stisnuti na njihovoj polovici, uzeti loptu i pokušati na brzinu nešto napraviti, rekao je Gvardiol.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!