Malonogometaši Hercegovine izborili su plasman u Premijer futsal ligu BiH nakon što su boljim izvođenjem penala svladali Banoviće u uzvratnom susretu finala doigravanja igranom u subotu u dvorani Pecara, prenosi Jabuka.tv.

Povijesni je ovo uspjeh za širokobriješki klub osnovan 2019. godine koji je odmah nakon jedne sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH izborio plasman u najelitniji razred bh. futsala.

Podsjećamo, prije tjedan dana u prvom susretu odigranom u Banovićima rezultat je bio 5:5.

Hercegovina je povela u šestoj minuti. Pucao je David Zovko, a lopta je na putu prema golu zakačila nekog od gostujućih igrača i prevarila golmana Banovića.

Na 2:0 povisio je Franjo Skoko u 14. minuti, a dvije minute kasnije na 2:1 smanjio je Senahid Mujić. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Već na samom početku drugog poluvremena, točnije u 22. minuti, Blago Gašpar pogađa za 3:1, a samo minutu kasnije Zovko postiže svoj drugi pogodak za 4:1.

U 28. minuti se nakon jedne intervencije ozlijedio golman domaćina, Goran Marušić, koji je morao napustiti igru. Umjesto njega je ušao Franjo Sesar koji je odmah imao i sjajnu obranu.

Gašpar minutu kasnije postiže svoj drugi gol na utakmici i odvodi Hercegovinu na visokih 5:1.

I kada se činilo da je sve gotovo Banovići s četiri gola u četiri minute (Demirović, Mujić 2x i Buntić) dolaze do izjednačenja i uvode utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Hercegovina je u posljednjim minutama imala nekoliko velikih prilika, ali se rezultat nije mijenjao i pristupilo se izvođenju penala.

Nakon velike drame bolje su se snašli Širokobriježani i izborili plasman u u Premijer futsal ligu BiH.

Izvor:jabuka.tv

error: Content is protected !!