Nastava u HNŽ-u će početi u ponedjeljak, a mnogi roditelji su nezadovoljni odlukom da se nastava organizira u skupinama. Sudeći prema pismu koje je upućeno našoj redakciji, roditelji djece koja će od ponedjeljka ići u školu od 15:30 do 18 sati prilično su bijesni zbog odluke o nastavi u skupinama jer njihova djeca nemaju isti status kao drugi dio razreda koji će nastavu imati nekoliko sati ranije. 

-Moje dijete od 11 godina je cijeli dan samo kući, ide u školu kada mi dolazimo sa posla, a nakon što dođe iz škole nema vremena za odmor, večeru i zadaću. Po ovome rasporedu, jedini način da pomognem djetetu je da uzmem bolovanje ili da zadaću radimo do kasno u noć. Ostala djeca koja u školu idu ranije nisu u takvom položaju i njihov raspored je znatno bolji. Naša djeca su zakinuta – piše nam jedan od roditelja koji ističe kako svi njegovi apeli, upozorenja i pokušaji da pojasni ovu situaciju nisu urodili plodom. Ali to ne znači da će odustati od borbe za pravo svoga djeteta. 

-Ja ću dijete odvesti u prvu skupinu kojoj je nastava od 13 sati do 15:30, pa neka ga oni vrate iz škole ako smiju. Sramotno je da dio djece ispašta zbog odluka pojedinaca koji očito nisu dovoljno upućeni u nastavni proces – zaključuje naš čitatelj. 

Niti sindikati nisu zadovoljni podjelom učenika u skupine, ali nisu održali riječ o neposluhu ukoliko se ovakva odluka donese. Predsjednik sindikata Slavko Lauš je prije nekoliko dana rekao za Pogled kako prosvjetari neće poštovati odluku o online nastavi ili podjeli djece u skupine, ali očito kako od bunta prosvjetara za sada nema ništa. 

Nezadovoljni roditelji nemaju mnogo opcija. Ili će slušati odluke koje su usvojene ili će se pojedinačnim akcijama pokušati izboriti za prava svoje djece. U svakom slučaju, reakcija će biti, a kako će školski sustav odgovoriti ostaje da vidimo. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!