Djeca koja boluju od raka, tijekom mukotrpnog i izazovnog liječenja, izgube kosu. Na tom iscrpljujućem i zamornom putu, osmjeh na lice i samopouzdanje vraćaju im Fuad Halilović i tim Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, koji su prije četiri godine osmislili projekt “Moja kosa, tvoja kosa”.

Halilović je, još kao dijete, bolovao od raka. Sad, uz zalaganje članova Udruženja, ručno izrađuje perike od prirodne kose za  djecu oboljelu od raka. Čini to besplatno, uz nesebičnu pomoć donatora kose kojih je dosad bilo oko 4.000.

“Do sada smo poklonili oko 40 perika djevojčicama i djevojkama do 27 godine života, ali na žalost, potražnja za njima je velika”, kazao je Halilović u razgovoru za Fenu. 

Zahvaljujući dobrim ljudima, Halilović tvrdi da kose imaju dovoljno. Za izradu jedne perike, ovisno od gustoće kose, potrebo im je od šest do 18 donacija kose, a da bi izradio jednu periku, potrebno mu je oko dva tjedna. Što je najvažnije, jedini u Bosni i Hercegovini, te skupe i kvalitetne perike daju besplatno.

Iako je kosa najvrjedniji resurs, kaže da izrada perike i iziskuje repromaterijal, koji košta oko 1.200 KM po komadu.

“Ukoliko neko želi da nas podrži i financijski, bili bismo im jako zahvali. To mogu učiniti pozivom na broj 17010 kojim doniraju dvije KM ili izravnim uplatama na žiro račun Raiffeisen banke 161 00000 388 900 27”, kazao je. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!