Muškarac na Filipinima umro je nakon što je bio prisiljen napraviti 300 čučnjeva zbog kršenja policijskog sata te je postao najnovija žrtva često brutalnog pristupa države u provođenju mjera ograničenja.

Darren Manaog Penaredondo je 1. travnja napustio svoj dom u General Triasu, gradu u lockdownu zbog sve većeg broja slučajeva covida-19, kako bi kupio vodu. Policija ga je zaustavila i rekla mu da za kaznu zbog kršenja mjera napravi 100 čučnjeva. Zatim su ga natjerali da to ponovi više puta te je on u konačnici napravio 300 čučnjeva

Dobio napadaje, a zatim pao u komu

“U subotu je dobio jake napadaje, ali smo mu uspjeli pomoći. Zatim je ponovo pao u nesvijest, a kasnije i u komu”, priopćila je njegova obitelj, a prenosi CNN. Penaredondo je umro u 22 sata u subotu.

Filipini su jedna od azijskih zemalja s najvećim brojem infekcija koronavirusom. Od početka pandemije ondje je evidentirano 819.000 infekcija covidom-19 i 14.000 smrtnih slučajeva. Prošlog mjeseca došlo je do naglog porasta broja novih zaraza zbog čega su vlasti odlučile da više od 25 milijuna ljudi ide u lockdown.

Ministarstvo unutarnjih poslova i lokalne uprave te gradonačelnik General Triasa naredili su istragu Penaredondove smrti, prenosi Index.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!