Niko Kovač bio je na naslovnici subotnjeg L’Equipeovog izdanja pa se njegov Monaco pratiteljima kluba pohvalio dijelovima intervjua i otkrivanjem dijela nogometne filozofije svog trenera.

U uvodu teksta podsjeća se na Kovačev dolazak u Monaco prije devet mjeseci te na njegovu igračku i trenersku karijeru i ukazuje na to da je prema ocjenama koje dijeli L’Equipe trenutačno vodeći trener u francuskoj Ligue 1.

Tražio je šest mjeseci

”Nije mu trebalo puno vremena da zavede pratitelje francuskog prvenstva”, navodi se u tekstu uz podsjetnik da je po dolasku tražio šest mjeseci da nametne svoju filozofiju u klubu prije nego što se počne suditi kakav je. A Monaco je u ovome trenutku trećeplasirana momčad Ligue 1, s bodom zaostatka za drugoplasiranim PSG-om i četiri manje u odnosu na vodeći Lille. U posljednjih 19 utakmica u svim natjecanjima Kovačevi igrači izgubili su samo jednu, a s 36 osvojenih bodova i 35 postignutih pogodaka najbolja su momčad u Francuskoj u 2021.

U dobroj formi

”Naviknut sam na naporan rad i kao trener i kao osoba. Rođen sam u zapadnom predgrađu Berlina 1971., nakon što su moji roditelji migrirali u Njemačku. Odrastao sam u dijelu grada gdje je bila radnička klasa, to je u meni. Kad dolazite iz Hrvatske, bez znanja jezika ili znanja o zemlji, morate naporno raditi da biste stekli svoje mjesto u tamošnjem društvu. Oduvijek sam volio borbu, ona je dio moje DNA”, priča Kovač, kojeg se opisuje kao čovjeka koji je vratio Monaco u život i kojem je poznavanje svakog detalja ključno za pripremu.

Zna kakav Monaco želi.

”Agresivan, atraktivan, brz i koji stvara prilike. Naš je nogomet moderan i dinamičan. Fizički smo jedna od najpripremljenijih momčadi u Ligue 1, a to je prvi korak koji je nužan da bismo igrali onako kako želimo.”

Kovača su više puta ove sezone pitali može li se Monaco boriti za naslov. Svaki put je rekao da je cilj momčadi plasman u Ligu prvaka i da će na to pitanje odgovoriti tek kad ostvari taj zadatak.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!