Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, federalni ministar zdravstva dr. Vjekoslav Mandić i gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić posjetili su jučer Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje su uz pratnju domaćina dr. Ante Kvesića, ravnatelja SKB-a Mostar, obišli radove na izgradnji Klinike za dječje bolesti.

Godinama se u Mostaru radi na ovom projektu, a danas se već naziru konture nove zgrade koja bi, prema riječima ravnatelja Kvesića, trebala biti završena do sredine 2022. godine, piše Večernji list BiH.

Bolnica za uzor

– Objekt će imati pet katova s podrumom, površine oko 10.000 četvornih metara i sa 105 kreveta. Imat ćemo fantastične uvjete za djecu. Jednoga dana ovaj bolnički krug bit će za uzor mnogima – kazao je ravnatelj Kvesić.

Trenutačno SKB Mostar raspolaže Odjelom za dječje bolesti u staroj zgradi bolnice na 1500 četvornih metara. Moderno osmišljena nova zgrada bit će smještena nasuprot zgrade Klinike za onkologiju i povezana koridorom, odnosno tzv. toplom vezom s glavnom zgradom kako za vrijeme hladnih dana onkološki pacijenti i djeca ne bi izlazili van. Također, bit će izgrađena soba za majku i dijete gdje će biti omogućeno roditeljima biti sa svojom bolesnom djecom.

Da je ovo projekt koji je od iznimne važnosti ne samo za Mostar nego i za cijelu regiju, složio se i dr. Čović.

– Na ovom projektu radimo već dugo vremena i na ovo što smo dosad uradili možemo biti ponosni.

Novac je osiguran kreditnim sredstvima, primarno onima koji su došli iz Saudijskog fonda, tako da ne opterećujemo funkcioniranje SKB-a Mostar. Nadam se kako će gradonačelnik Mostara dr. Kordić do konca ove godine u Mostaru imati barem desetak ovakvih infrastrukturnih projekata i da će Mostar postati jedno veliko gradilište – kazao je dr. Čović.

Gradonačelnik Mostara nije krio emocije kada je vidio dokle se stiglo s radovima na zgradi Klinike za dječje bolesti.

Mostar veliko gradilište

– Kao dio ovog kolektiva oduševljen sam time dokle se već došlo. Ovih dana imamo sjednicu Gradskog vijeća na kojoj se usvaja proračun Grada Mostara u kojem se nalazi više od deset milijuna maraka vrijednih projekata koji čekaju početak radova. Na nama je raspisati natječaj i što brže zaposliti čitavu građevinsku operativu koja postoji u gradu Mostaru kako bismo ove godine imali veliko gradilište. Iz svake krize izlazi se pokretanjem velikih infrastrukturnih projekata jer to je ono što će nam osigurati nastavak razvoja – optimistično će Kordić.

/HMS/

error: Content is protected !!