U povodu realizacije operativne akcije kodnog naziva “Lovac” u kojoj su, među ostalim, slobode lišena i dva policijska službenika Granične policije (GP) BiH, direktor ove policijske agencije Zoran Galić kazao je da oštro osuđuje svaki oblik kriminaliteta naročito ako su uključeni oni koji se protiv toga trebaju boriti.

“Granična policija BiH sve svoje kapacitete ulaže u zaštitu državne granice, a pojedinci svojim neprofesionalnim i nesavjesnim djelovanjem nastoje to narušiti. Jedina smo agencija koja redovito čisti u vlastitim redovima i to ćemo nastaviti činiti te najoštrije sankcionirati one koji na bilo koji način sudjeluju u kriminalnim radnjama”, kazao je Galić, priopćeno je iz GPBiH.

Galić je dodao kako je Granična policija BiH i ovom aktivnošću pokazala da je jasno opredjeljenje ove agencije suprotstaviti se svim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji policijskih službenika GPBiH.

Naime, policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije, postupajući u planskim višemjesečnim aktivnostima, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Bileće, slobode su lišili više osumnjičenih osoba, od čega dva policijska službenika Granične policije BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “udruživanje radi činjenja kaznenih djela”, a u vezi s kaznenim djelima “krijumčarenje” i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja”.

Tijekom navedenih aktivnosti, policijski službenici CIU GPBiH izvršili su pretres osumnjičenih i pokretnih stvari s ciljem pronalaska predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, nakon čega su osumnjičeni sprovedeni u službene prostorije Granične policije BiH zbog krim-obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, a nakon čega će biti donesena odluka postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH o daljem postupanju.

“Napominjemo da se radi o vrlo dobro organiziranoj kriminalnoj grupi koja već duži vremenski period djeluje na području Bileće, a među kojima se nalaze i višestruki povratnici, koji su osuđivani za veći broj teških kaznenih djela”, navode iz GP BiH.

Osumnjičeni policijski službenici sumnjiče se da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, tijekom radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH. U tijeku navedenih aktivnosti korištena je, među ostalim, i oprema koja je donirana od strane SR Njemačke i Vlade Velike Britanije, stoji u priopćenju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!