Predsjednik Narodna i pravde Elmedin Konaković na današnjoj press konferenciji koja je održana u Sarajevu govorio je o nekoliko tema, a još jednom je bacio rukavicu u lice SDA i Bakiru Izetbegoviću.

-Želimo da prvo govorim o nepotizmu. Najviše nam smeta kada nam kažu da smo isti SDA. Imali smo nekoliko vrućih tema. Pozivam SDA da uradi isto što ćemo i mi danas. Otkrijte je li netko iz Predsjedništva NiP-a stranački zaposlen u javnom sektoru – rekao je Konaković.

Kaže da je pravilo u BiH da ako imate stranku, to je najlakši put za zapošljavanja.

-Obično je da se oni koji ne prođu na listama, da se uhljebe. Recite nam da li možete ikoga naći kao uposlenog gdje NiP ima direktore. Govorim i o koalicijskim partnerima. Oko 25.000 ima uposlenih u SŽ. Znam samo jedno ime koje se može dovesti sa zaposlenjem. Ona je bila na javnom natječaju. Napad na temelj NiP-a su spinovi kreirani u kuhinjama. Priču o Ameru Deliću sada nitko ne spominje jer je svojim radom opravdao povjerenje. Nitko nije ostao uhljebljen, svi su se vratili na svoja radna mjesta ili su na birou. Pozivam još jednom da one koji su o tome pisali, da opet pišu – rekao je Konaković.

Još jednom je pozvao Bakira Izetbegovića da dostavi svoju listu, i da usporede gdje tko radi.

-Dajemo rok od mjesec. Poslije ramazana, da isto urade. Pozivam novinare da pregledaju registre uposlenih. Mi smo svoje donijeli, da vidim hoće li ostali. Dakle, poslije ramazana nam pokažite spiskove, a tko ne pokaže, onda ćemo mi to uraditi – kaze Konaković.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!