Pravu mušku utakmicu odigrali su večeras rukometaši Izviđača protiv Leotara u Trebinju. Nijednog trenutka nisu ustuknuli, nisu gubili vjeru, mada je bilo teško. Domaćin je bio jako motiviran i ginuo je za svaku loptu, ali „Skauti“ su uzvratili na isti način.

Kapetanski je vukao Domagoj AlilovićMilan Vukšič je pogađao u odsudnim trenucima, svi su bili na svom maksimumu. Međutim prevaga u utakmici je bio Ante Grbavac. Činio je čuda. Prosto je utjerao strah u kosti domaćim rukometašima, čak im je „skinuo“ i šest sedmeraca.

Utakmica je bila tvrda, ratnička. Prvih dvadesetak minuta igralo se gol za gol. Jedni i drugi izmjenjivali su se u vodstvu, ali prednost ni za jedne nije bila veća od jednog pogotka. Prvi do prednosti, od dva pogotka, stižu rukometaši Izviđača u 23.minuti (7:9). U zadnjih šest minuta, prvog poluvremena, domaći, serijom 4:1, dolaze do prednosti od 11:10 s kojom odlaze na odmor.

Golovima Dragana Šoljića i Miloša Kosa „Skauti“ otvaraju drugo poluvrijeme. Uzvraća domaćin preko Tomića i Ninkovića za novu prednost (13:12, 38. minuta). Zadnji put, do prednosti u susretu domaći dolaze u 40. minuti (14:13), nakon čega „Skauti“ uglavnom imaju rezultatsku prednost. Pogodcima Alilovića, Bubala i Kosa Izviđač stiže do dva gola viška (14:16, 42. minuta). Domaći u 45. poravnava na 16:16, ali „Skauti“, ponovno, u 51. minuti imaju prednost od dva pogotka (17:19).

Samo dvije minute kasnije rezultat je ponovno u „egalu“ (19:19, 53.minuta). Izviđač ne posustaje, ponovno dva vezana gola Alilovića Vukšića za novu prednost (20:22, 57.minuta). Domaći u 59. minuti pogađaju za gol zaostatka, ali točku na i stavlja Stjepan Jozinović, fantastičnim pogotkom, za zasluženu pobjedu i veliko slavlje „Skauta“ u Sportskoj dvorani „Miloš Srdić“ u Trebinju.

Kako smo rekli kapetanski je odigrao Domagoj Alilović postigavši šest pogodaka. Pet pogodaka postigao je Milan Vukšić. Tri puta u list strijelaca upisao se Miloš Kos, a po dva puta Stjepan Jozinović i Dragan Šoljić. Po jedan pogodak pridodali su Bošković, Mišetić, Bubalo, Medić i Muhović.

Junak utakmice bio je fantastični Ante Grbavac sa sedamnaest obrana od kojih je šest bilo i sedmeraca. Ante je imao fantastičan postotak uspješnosti obrana od 43,58 %.

Kod domaćina najefikasniji je bio Vladimir Tomić s pet pogodaka. Po tri pogotka postigli su Aleksandar MilojevićMilomir Ninković i Ajdin Smajilbegović.

Već u srijedu pred “Skautima“ novi izazov. U Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom igraju prvu utakmicu ¼ finala KUP-a BiH, protivnik je banjalučki Borac.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021. – 23. kolo.
Trebinje, 10.04.2021. u 16:30 sati.

RK Leotar – RK Izviđač Central osiguranje 22:23 (11:10)

Trebinje, Sportska dvorana „Miloš Mrdić“, bez gledatelja.
Suci: Marko Miljević i Zoran Petrović (Banja Luka)
Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka)

RK Leotar: Savović, Veraja, Parežanin 2, Milojević 3/1, Ninković 3, Omerović, Ratković, Grk, Kovac, Kovač,Tomić 5/1, Smajilbegović 3, Ivanović 2, Inić 2, Šešlija, Komenović 2/1.
Trener: Darko Tavrić.

RK Izviđač CO: Grbavac (17 obrana, 6 sedmeraca), Mandić, Vukšić 5/4, Alilović 6, Kos 3, Odak, Jozinović 2, Primorac, Bošković 1, Mišetić 1, Bubalo 1, Pavlović, Šoljić 2, Medić 1, Bebk, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Leotar 10 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Leotar 9/3, Izviđač 5/4.

photo: RK Leotar/facebook

error: Content is protected !!