Širokobriješke umjetnice Anđelka Hrkać i Sanijela Matković danas, u nedjelju, 11. travnja, s početkom u 18 sati, u prostoru salona „Kleopatra“, koji se nalazi u širokobriješkom naselju Trn u zgradi „Peka“,  predstavit će svoja likovna ostvarenja.

Anđelka Hrkać ima iza sebe 10-ak uspješnih  izložbi, a Sanijeli je ovo druga izložba slika. Anđelka je za ovu izložbu pripremila 20-ak slika, a Sanijela sedam likovnih ostvarenja. Sanijela Matković poznatija je kao književnica i ove će prigode predstaviti čak deset knjiga knjige koje je objavila u doba kortonakrize – od toga tri romana, jedan posvećen fra Didaku Buntiću, jedan Vukovaru i jedan osobama oboljelim od Parkinsonove bolesti. Tri njezine kratke priče objavljene su na talijanskom i engleskom jeziku, objavila je i  monodramu o Vesne Parun pod nazivom „Klepsidra“, a u ostalim knjigama nalaze se njezina najnovija poetska ostvarenja. U pripremi je njena nova zbirka domoljubne i zavičajne poezije pod nazivom „Domovina se piše velikim slovom“.

 Anđelka Hrkać ima bogat opus prepoznatljivih pejzaža i apstraktnih slika, a  Sanijeline slike su  poetska apstrakcija. One su likovni odraz njezinog poetskog opusa. Anđelka je sudjelovala na mnogim slikarskim kolonijama,  dok je Sanijela prvenstveno književnica pa tek onda slikarica.

Izložba će biti otvorena uz pridržavanje epidemioloških mjera, prodajnog je karaktera, bit će otvorena do 25. travnja,  a moći će se posjetiti svakim radnim danom od 13 do 19 sati. Sanijela je vlasnica salona za ljepotu „Kleopatra“, te  agencije za ljepotu „Kleopatra“, koja ima u cilju osim svog redovitog programa rada svoje prostorije koristiti za razne izložbe, edukacije, promocije, seminare i slično.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!