Direktor šabačke tvrtke “Kartonval” Zoran Petković ponudio je svakom radniku koji se cijepi protiv koronavirusa nagradu od 30.000 dinara (oko 499 KM), a nakon toga se za cijepljenje prijavilo 30 posto zaposlenih.

Ta ponuda uslijedila je nakon što je prethodno Petković kazao radnicima da oni koji se odbiju cijepiti protiv koronavirusa neće dobiti uskršnju nagradu, što je naišlo na osudu na društvenim mrežama, ali i u dijelu kolektiva, prenijela je agencija Tanjug.

Petković je za Tanjug rekao da je imao namjeru potaknuti radnike da se imunizacija obavi što prije, ali i da ga je iznenadila “tiha većina” nesigurnih, uplašenih protivnika cijepljenja u Kartonvalu.

Nama je svaki čovjek bitan u proizvodnji i u strahu smo od masovne transmisije i mislio sam da mogu da na takav način skrenem pažnju, ali ljudi su to primili loše i više se zabrinuli zbog gubitka nagrade nego gubitka posla ili kolege. Zato mi je palo na pamet da ne dodijelim nagradu za kolektivni rezultat, već za kolektivnu odgovornost u borbi protiv pandemije, rekao je on.

Pravo na nagradu, rekao je, imaju svi koji se imuniziraju.

Nakon toga, a povodom “medijske hajke” oglasili su se i radnici priopćenjem u kojem podsjećaju da rade u tvrtki u kojoj je prosječna plaća 86.860 dinara (oko 1.444 KM) a čiji vlasnik je Republici, gradu i bolnicama širom Srbije donirao oko 11,5 milijuna dinara (blizu 200.000 KM).

Kako navode, on zaposlenima plaća da vlastitim automobilima dolaze na posao da se ne bi inficirali i brine o njihovom zdravlju na poslu.

Kompanija Kartonval osnovana je prije 22 godine i zapošljava 270 radnika.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!