Košarkašice dubrovačke Raguse osvojile su prvi trofej u klupskoj povijesti svladavši košarkašice Šibenika sa 69-61 u finalnom dvoboju Kupa “Ružice Meglaj-Rimac”, koji je u nedjelju odigran na splitskim Gripama.

Najbolja igračica finala bila je Ana Vrsaljko koja je za pobjednice postigla 28 koševa. Romana Stojanović je ubacila 16 poena uz 15 skokova, a Iva Todorić je završila finale sa šest koševa, 14 skokova i šest asistencija.

Kod Šibenčanki najbolja je bila Ivana Dujić s 22 koša, dok je Amerikanka Kendriana Washington imala 16 poena i osam skokova.

Ragusa je vodila većim dijelom finala, imala i 13 koševa prednosti sredinom treće četvrtine. No, Šibenčanke su u nekoliko navrata smanjile zaostatak na tri koša, ali više od toga se nisu uspjele približiti.

Za Ragusu je ovo bio treći nastup u finalu, a nakon dva poraza od Medveščaka (2015. i 2018.) konačno su dočekale trijumf. Šibenik je po 14. put bio u finalu Kupa i ostao na četiri osvojena trofeja od kojih su posljednji osvojile 2008. godine.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!