Dramskom tekstu “Bijelci” autorice Hane Veček dodijeljena je prva nagrada Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić, koji je trebao početi u ponedjeljak, ali je kao i lani zbog epidemiološke situacije odgođen za jesen, priopćeno je iz splitskog Gradskog kazališta lutaka.

Drugu nagradu dobio je tekst “Svijet oko puta” Maje Katić i Dunje Fajdić, a treću je nagradu osvojio “Jajo i strašni strah” Luize Bouharaoua.

Hani Veček ovo je drugi Marulić za najbolji tekst. Prvi put nagradu je osvojila 2016. za dramski tekst “Magnus”, koji je također bio prvonagrađen.

Maji Katić i Dunji Fajdić ovo je prva nagrada na ovom natječaju, premda su obje umjetnice na festivalu Mali Marulić već nagrađivane za dramatizaciju. Maja Katić nagrađena je za predstavu “Ljubiti, samo ljubiti” Teatra Poco Loco, a Dunja Fajdić za “Duricu” Kazališta Žar ptica.

Prvi je put nagradu na natječaju dobila i Luiza Bouharaoua, spisateljica poznata po izuzetno uspješnom romanu “Jesmo li to bili mi?”.

Na Natječaj je stiglo 19 tekstova, a žiri odluku o tri najbolja donio je žiri u kojemu su bili dramaturginja i redateljica Ana Prolić, redatelj Mario Kovač te glumac, lutkar i redatelj u lutkarskom kazalištu Branimir Rakić.

Glavni pokrovitelj Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!