Joško Gvardiol nadao se da će dobiti priliku zaigrati za Dinamo u još ponekoj europskoj utakmici nakon ozljede i Tottenhama, a želja mu se tad ostvarila. Nada se da ni uzvrat protiv Villarreala neće biti njegov posljednji europski nastup za Modre.

– Razmišljao sam o tome prije Tottenhama, kad sam se ozlijedio, molio sam Boga da ne bude zadnja, nisam htio da tako završi, iskreno se nadam da ni ova neće biti zadnja, rekao je.

Osvrnuo se na prvi četvrtfinalni susret Europske lige na Maksimiru, kojeg je Dinamo izgubio 0:1.

– Mislim da smo prvo poluvrijeme odradili bolje od njih. Dogodila se mala nesreća i psihički pad, u drugoj utakmici to se ne smije događati, pogotovo na ovakvom nivou, kaže.

– Taktički i tehnički su predobri, znamo kakvi su Španjolci, moramo ih dobiti na fizičku snagu, iskoristiti neke prekide, biti koncentriraniji u njima. Tehnički su jako kvalitetni, igraju od noge do noge, ne bježi im lopta, to im je najjača strana. Villarreal je u tehničkom i taktičkom dijelu kvalitetniji od Tottenhama. Ne znam što možemo očekivati, ali moramo biti maksimalno spremni, smatra branič hrvatskog prvaka, za kojeg neki mediji predlažu da u četvrtak zaigra u napadu:

– U pionirima sam igrao špicu i desno krilo i prisjetim se starih dana, ali zna se tko o tome odlučuje. Što se mene tiče, može, odgovorio je Gvardiol uz osmijeh.

– Atmosfera je jako pozitivna, pogotovo nakon Lokomotive, u kojoj smo se vratili na vrh ljestvice, tako da idemo u Španjolsku s pozitivnim razmišljanjem. Villarreal je jako kvalitetan, ali ako mi budemo na našoj razini mislim da možemo kontrolirati tijek utakmice i pobijediti, rekao je Kristijan Jakić.

Stefan Ristovski se slaže da je Villarreal jako kvalitan:

– Villarreal igra stvarno tehnički dobar nogomet, ne nabijaju lopte i moraš biti oprezan na svaku loptu. Imamo još dva dana da se pripremimo i idemo na sve ili ništa.

Usprkos tome što cijeni protivnika, smatra da Dinamo može u polufinale:

– Nije Dinamo slučajno došao do ovog uspjeha, imamo odličan karakter i ekipu. Pokazali smo kroz cijelu sezonu da možemo, tako da vjerujem da ćemo proći. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!