Petnaest mladih ljudi iz općine Posušje dobilo je priliku za stjecanjem prvog radnog iskustva. Naime, uz potporu Općine Posušje i Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH, odnosno kroz „Program sufinanciranja zapošljavanja 2021.“ kojeg ovaj zavod provodi, ovih dana je petnaest novih pripravnika počelo s obavljanjem pripravničkog staža.   Ugovore o radu s pripravnicima koji će u sljedećih godinu dana u općinskim službama, javnim poduzećima i ustanovama stjecati pripravnički staž potpisao je načelnik općine Posušje Ante Begić.  

-Zadovoljstvo mi je što je Općina Posušje u prilici omogućiti obavljanje pripravničkog staža ovako velikom broju mladih obrazovanih kadrova. Kroz ovih godinu dana stjecati će jednogodišnje radno iskustvo što im otvara mogućnost prijavljivanja na natječaje sa jednogodišnjim radnim iskustvom“, kazao je načelnik Begić.  

Nakon potpisivanja ugovora načelnik općine Posušje je sve pripravnike pozvao na odgovoran i predan rad. Savjetovao im je da uče od starijih kolega i svojim znanjem pomognu u službama gdje budu raspoređeni u sljedećih 12 mjeseci.  Inače, u posljednjih devet godina Općina Posušje je, u okviru programa zapošljavanja pripravnika-volontera, uposlila više od 92 mladih s visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i osobe koje su završila studij po bolonjskom programu, zaključili su iz službe za informiranje Općine Posušje.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!