Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, komentirao je najnoviji politički skandal u režiji SDA.

Iz SDA su, podsjetimo, ratom zaprijetili Hrvatima i Srbima u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, ali i svima onima u Europskoj uniji koji budu razmatrali opciju mirnog razlaza BiH. SDA je, zaprijetila lančanom reakcijom, te ustvrdila da svima koji pričaju o mirnom razlazu BiH koji je bez rata nemoguć, treba zabraniti ulazak u BiH.

Raguž je istaknuo kako izjava s kojom se prijeti ratom u regiji i cijeloj Europi samo potvrđuje kako je tzv. građanski model države za koji se Bakir Izetbegović i politika koju predstavlja bori u biti islamistički model.

A kada se ta izjava, dodaje, stavi u jedan širi kontekst, vrlo lako se dođe do zaključka kako je ona vrlo opasna.

“Sjetimo se kako je nedavno Izetbegović iskazao spremnost razbijanja okova “ne daj Bože i vojno ako zatreba, uz pomoć islamskih zemalja i prijatelja iz Europe”. Sjetimo se otvorenog i neskrivenog koketiranja s radikalno islamističkim organizacijama ne samo njega, nego i drugih visokih dužnosnika SDA. Dovoljno je vidjeti samo kako i što radi Bisera Turković. Kada se prisjetimo svega toga, otiđimo do Unsko sanske županije i sagledajmo trenutnu situaciju s migrantima”, rekao je Raguž za Dnevnik.ba.

Službeni podaci, dodaje, govore o preko 6000 migranata u BiH, broj je sigurno i veći ako se uzme u obzir kako na stotine migranata svakog mjeseca neometano ulaze u BiH.

“Iako se radi o ilegalnim ulascima u našu zemlju, ti ljudi se zadržavaju i ostavljaju na dulji boravak u ovoj, s Hrvatskom i EU, graničnoj županiji. Njihov ulazak i boravak postao je više nego unosan i koordiniran posao čija politička zaštita i pozadina leži baš u političkoj oligarhiji koju predvodi i predstavlja Bakir Izetbegović”, izjavio je Raguž.

Svi oni koji bi trebali službeno zakonski tretirati problem migranata, podsjeća Raguž, odnosno deportirati ih iz zemlje odakle su ušli u BiH, su njegovi bliski suradnici poput Selme Cikotića, Osmanagića, Džaferovića i sl.

“Svi oni imaju povijest ne samo suradnje i koordinacije s vojno sposobnim osobama s područja bliskog istoka, nego i dijele ratnu prošlost s njima”, rekao je.

Ako se uzme u obzir kako Bakir Izetbegović ne raspolaže apsolutno niti s kakvim oružanim resursima, ako se zna da je traženje/primanje sadake isključivi njegov resurs, jedino s čime on može zaprijetiti BiH/regiji/Europi jeste tuđa žrtva, odnosno žrtva onih koji su spremni ginuti za islam, kaže Raguž.

“U ovom trenutku su to vojno sposobni muškarci iz Bliskog istoka koji svakodnevno i koordinirano dolaze u Europu, preko BiH. Kada se zatvori slika ovog šireg konteksta, vrlo lako se može zaključiti kako su njegove izjave vrlo opasne. Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da se iste ignoriraju, ponajviše od strane međunarodnog faktora koji i na ovaj način pokazuje otvorenu pristranost u političko društvenoj bh. svakodnevici”, izjavio je lider HRS-a.

Pokušajmo, dodaje Raguž, zamisliti da je netko od hrvatskih dužnosnika zaprijetio ratom u slučaju neusvajanja izmjena Ustava ili Izbornog zakona.

“Bakir Izetbegović može spavati mirne snove. U obrani protiv mirnog razlaza BiH on će uvijek imati vjerne i iskrene partnere kod hrvatske stožerne vrhuške koja se bori za njegov koncept BiH više od njega samoga. Ne bi se oni odrekli svojih sinekura, po cijenu prelaska na islam, na identičan način kao što su od komunista postali hrvatski domoljubi. Bakir može biti miran, neće biti razlaza BiH, neće nikada to nikada njegovi koalicijski partneri dopustiti”, rekao je Raguž.

/HMS/

error: Content is protected !!