Ovaj je kolač kao stvoren za djecu jer spaja njihove omiljene okuse banane i čokolade, a nema dodatnih šećera ni masti te je blago „gumast“.

Zrele banane bolji su izbor za pripremu deserata, poput biskvita, muffina, palačinki, ali i finih domaćih pudinga i krema. Isprobajte smeđe banane u kombinaciji s maslacem od kikirikija – i nećete se razočarati. Prezrele banane odličan su dodatak ako želite smanjiti količinu rafiniranog šećera.

Sastojci

450 g očišćenih banana

3 jaja

300 g čokolade za kuhanje

malo arome vanilije

200 g glatkog brašna

Priprema

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom.

Očistite i vilicom pritisnite zrele banana. Dodajte im jedno po jedno jaje te između svakog dodavanja mikserom miješajte da se sve dobro sjedini.

Čokoladu rastopite na pari ili u mikrovalnoj i pustite da se malo ohladi, a zatim je dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte mikserom. Dodajte i aromu vanilije te na kraju prosijano brašno.

Smjesu ulijte u mali lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, poravnajte te pecite oko pola sata (nekoliko minuta duže ili kraće, ovisno o jačini vaše pećnice).

Kolač je gotov kada čačkalica izađe čista iz sredine kolača.

Ostavite kolač da se samo malo ohladi, a zatim ga servirajte – najbolje uz malo šlaga ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Izvor:she.hr

error: Content is protected !!