Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sa suradnicima posjetio je Katolički Školski Centar u Banja Luci i tom prilikom susreo se s ravnateljem KŠC Markom Stojčićem i direktoricom Marinom Vrhovac, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Domaćini su dopredsjednika Jerkovića i suradnike upoznali s radom i aktivnostima te o planovima u narednom razdoblju.

-KŠC uspješno djeluje već 16 godina i ovu školu pohađaju djeca svih nacionalnosti i svima pristupamo na isti način te svima pružamo iste uvjete i istu kvalitetu rada.

Postižemo velike uspjehe na različitim poljima. Ponosno ističemo kako je prošle godine KŠC u Banja Luci uvršten u 100. najboljih nastavnih praksi u svijetu. Vrlo smo ponosni i sretni da smo imali priliku podijeliti rezultate svoga rada sa cijelim svijetom, istakli su domaćini današnjeg sastanka.

Ono što im predstavlja problem je nedostatak financijskih sredstava za obavljanje aktivnosti.

-Vlada RS putem Tajništva za vjere potpomaže rad KŠC ali to je samo jedan mali dio sredstava za osnovne potrebe. Opstajemo uglavnom zahvaljujući Uredu za Hrvate izvan RH i bez toga ne bismo mogli normalno funkcionirati niti realizirati naše brojne aktivnosti, kazali su Stojčić i Vrhovac.

Dopredsjednik Jerković zahvalio je domaćinima na pozivu i pohvalio rad KŠC u Banja Luci.

-Ponosni smo što imamo u Banja Luci ovu školu koja već duži niz godina uspješno provodi svoje projekte usprkos ograničenim novčanim sredstavima. Želim istaknuti da kad god smo u prilici da razgovaramo s predstavnicima ureda za Hrvate izvan RH, Vladi RH, Vladi RS i drugim institucijama naš prioritet u Banja Luci je upravo KŠC i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti kako bi ova škola normalno funkcionirala. Predlažem da pripremite dopis kojeg ćete uputiti i Vladi RS i Vladi RH da povećaju grant namijenjen KŠC a mi ćemo preko naših predstavnika u institucijama RS pokušati svi zajedno djelovati kako bi se uvažio Vaš zahtjev. Naglašavam da Vam stojimo na raspolaganju i učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da KŠC u Banja Luci nastavi s uspješnim provođenjem svih svojih aktivnosti, istaknuo je doredsjednik Jerković.

Uz dopredsjednika Jerkovića sastanku su prisustvovali i predsjednik kluba Hrvata u Vijeću Naroda RS Ivo Mijić, vijećnik u Vijeću Naroda RS Davor Čordaš te savjetnik dopredsjednika Pero Josipović.

/HMS/

error: Content is protected !!