Svoj pobjednički niz nastavili su rukometaši Izviđača iako su za protivnika imali banjalučki Borac kojeg s klupe predvodi legendarni Veselin Vujović. Zadnji poraz „Skauti“ su upravo doživjeli od jučerašnjeg suparnika u Banja Luci, 05.12.2020. (24:23) da bi nakon toga u 14 službenih utakmica “nanizali” 13 pobjeda i jedan remi.

Sinoćnja utakmica između Izviđača i Borca, glavnih kandidata za ovogodišnju titulu prvaka, protekla je u dinamičnoj i efikasnoj igri. Napad i jedne i druge momčadi je bio na nivo, ali su obrane „štekale“. Bilo je svega, puno golova, dobrih poteza, puno isključenja (Izviđač 10, Borac 4), ali nije izostao ni „show“ trenera Borca Veselina Vujovića, koji je puno vremena potrošio „ratujući“ sa sucima.

Borac je nešto bolje otvorio utakmicu, u 4. minuti bilo je 1:3, a u 6. 2:4. Izviđač se brzo konsolidirao, golom Stjepana Jozinovića i dva Domagoja Alilovića prvi put u 8. minuti je došao do prednosti (5:4).

Napomenimo da je Vujović pokušao iznenaditi Izviđač igrom „7 na 6“, ali njegove zamisli nisu dobro prolazile. Tri puta „Skauti“ su presjekli dodavanja Banjalučana i kaznili ih laganim golovima te su u 17. minuti stigli do prednosti od dva gola (11:9). Borac se brzo vraća i u 19. minuti rezultat je u „egalu“, 11:17. Nakon toga, do kraja poluvremena, igralo se gol za gol. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:17.

U drugom dijelu prvi do prednosti dolazi Borac, pogađa Vučičević, ali uzvraća i Vukšić za novo poravnanje. Sredinom poluvremena Izviđač se uspijeva odlijepiti na tri gola prednosti (26:23), zahvaljujući ponajviše golovima Nikole Primorca i obranama vratara Mateja Mandića.

Nakon time out –a, koji je uzeo strateg Borca, gosti za sljedećih šest minuta prave seriju 4:0 te u 50. minuti imaju gol prednosti (26:27). Uzvraća i Izviđač s tri vezana gola, pogađali su Jozinović i Bubalo, dva puta, za novu prednost (29:27, 52. minuta).
Slijedi ponovno period igre gol za gol da bi u završnici „Skauti“ golovima Jozinovića i Alilovića osigurali pobjedu i prednost od tri gola za uzvrat u Banja Luci.

Napadački je Izviđač odradio dobar posao, međutim, obrana može i mora puno bolje i nadati se je ako taj segment igre bude bolji onda u Banja Luci „Skauti“ imaju šanse.

U redovima Izviđača najraspoloženiji je bio Stjepan Jozinović sa sedam pogodaka, šest je postigao Miloš Kos koji je posebice dobro odigrao u prvom poluvremenu. Standardno dobar je bio i Milan Vukšić sa šest pogodaka. Domagoj Alilović, Nikola Primorac i Luka Bubalo dali su obol pobjedi s po tri pogotka. U listu strijelaca još su se upisali Amir Muhović i Filip Odak po dva puta te po jednom Petar Medić i Ivan Miličević.

Vratari su bili na „vjetrometini“ tako da je izostao njihov standardni učinak, ali kad se je rezultat lomio suportirao je Matej Mandić s devet obrana.

Kod Borca velika enigma za obranu Izviđača bili su krilni napadači Vlado Dragičević s osam i Luka Perić sa šest pogodaka. Milan Dakić i Nemanja Vučičević postigli su po pet golova te četiri Aleksandar Milićević.

Uzvratni susret igra se za sedam dana u Banja Luci.

Prije uzvrata Izviđaču već u subotu slijedi i utakmica 24. kola Premijer lige u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom protiv momčadi Lokomotive iz Brčkog.

KUP BiH, sezona 2020/2021.
1.utakmica 1/4 finala
Ljubuški, 14.04.2021. u 17:00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Borac m:tel 34:31 (17:17)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, bez gledatelja.
Suci: Edin Kulović (Sarajevo) i Vedad Škaljić (Ilidža)
Nadzornik: Nermin Salkanović (Zenica)
Supervizor: Alija Hasić (Lipnica)

RK Izviđač CO: Grbavac (1 obrana), Mandić (8 obrana), Vukšić 6/4, Alilović 3, Kos 6, Odak 2, Jozinović 7, Primorac 3, Bošković, Bubalo 3, Miličević 1, Pavlović, Šoljić, Medić 1, Bebek, Muhović 2.
Trener: Toni Čolina.

RK Borac m:tel: Subotić (5 obrana), Padasinov (3 obrane), Perić 6, Todorović, Prestaš, Nježić, Knežević, Vučičević 5/1, Ćelić, Puljizović 2, Draganić 8, Milovac, Trkulja 1, Slavuljica, Milićević 4, Dakić 5.
Trener: Veselin Vujović.

Isključenja: Izviđač 20 minuta, Borac 8 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/4, Borac 1/1.

Izvidjac-Borac-5

Izvor: izvidjač.com

error: Content is protected !!