Gradsko vijeće Mostara usvojilo je dana Proračun za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 91 milijun maraka, kao i odluku o njegovom izvršenju.

Po riječima predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, za Mostar su zaista došli neki novi dani i ovo Gradsko vijeće, kako je kazao, zajedno s gradonačelnikom i Gradskom upravom ima snage da iz Mostara konačno idu neke lijepe poruke i priče.

– Danas smo usvojili dvije ključne odluke za Grad Mostar – proračun i odluku o izvršenju proračuna. U nastavku sjednice očekuju nas još također dvije važne odluke od kojih je jedna o davanju ovlasti u javnim poduzećima kojima je vlasnik Grad, a druga o donošenju javnog interesa za glavnu ulicu od Hita( !?) – kružnog toka do hotela Ero. Ja se nadam da ćemo usvojiti i te odluke i siguran sam da će u ovoj godini, uz još jednu odluku koja je krucijalna kada je u pitanju Odluka o legalizaciji, Gradsko vijeće dati puni doprinos i opravdati očekivanja građana Mostara – istaknuo je Marić.

Dodao je kako smatra da proračun ima i svoj razvojni dio te da su socijalni i ostali segmenti pokriveni u onoj mjeri koliko to dozvoljavaju primanja i prihodi u proračunu Grada.

I po ocjeni gradonačelnika Mostara Maria Kordića proračun Grada je razvojni.

– S obzirom na to da je 20 posto proračuna predviđeno za projekte u Gradu Mostaru apsolutno da je to i razvojni proračun. Ono što je naša obveza je da već od sutra počnemo aktivnosti na način da operacionaliziramo proračun, odnosno da počnemo taj novac trošiti na pravi način – transparentno kako bi se do kraja godine u Mostaru vidjeli ozbiljni pomaci – kazao je Kordić.

Smatra kako vijećnici nisu nezadovoljni proračunom te da su u proteklom razdoblju dosta razgovarali o svim važnijim pitanjima za Grad Mostar.

– Očekivali smo možda mnogo više amandmana vijećnika i moje mišljenje je da nije bilo nekog velikog nezadovoljstva. Većina tih amandmana se jednim dijelom već nalazila u proračunu. Razlog što smo imali ovako protočnu priču oko proračuna Grada Mostara je taj da jako puno komuniciramo. U zadnjih mjesec dana sa svim vijećnicima razgovaramo o idejama i smjeru u kojem bi trebao ići Grad Mostar i mislim da je upravo ta komunikacija urodila plodom da su nam sjednice protočne i nadam se da će tako i ostati – zaključio je Kordić.

/Fena/HMS/

error: Content is protected !!