Pet osoba iz Bosanske Gradiške osumnjičeno je da su koristile osobne podatke sugrađanina dok je boravio u inozemstvu na način da su njegove podatke upisivali u prometne prekršajne naloge za prijestupe koje su oni počinili.

Prema saznanjima, policija u ovom slučaju za kaznena djela krivotvorenja isprave, navođenje na ovjeravanje netočnog sadržaja i neovlašteno korištenje osobnih  podataka sumnjiči N. M., vlasnika rentacar agencije, kao i bračni par D.Z i S.Z., te A. V. i D. V. iz Gradiške.

Naime, klupko se počelo odmotavati kada su oštećenom počele pristizati kazne za prometne prekršaje za koje je navedeno da je počinio u vrijeme dok je boravio u inozemstvu. Policija je potom otkrila vrlo neobične stvari te sumnjiči ovih pet osoba da su, kada bi počinile prekršaj, navele da je oštećeni vozio automobil, tako da su kazne isporučivane njemu iako je bio u inozemstvu.

Kao osobu koja je pribavila njegove podatke sumnjiče D. V., jer je u njegovoj rent a car agenciji oštećeni ranije iznajmljivao vozilo kada bi dolazio iz inozemstva te je D. imao njegove osobne podatke.

Izvor Nezavisnih novina rekao je da su, kada bi svojim vozilom počinili prekršaje, osumnjičeni od D. V. dobijali podatke oštećenog i da je na taj način on dobio tri prekršajna naloga za prijestupe koje nije počinio. Kako su naveli iz Policijske uprave Gradiška, policiji je 8. travnja oštećeni prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi za prometne prekršaje koje nije počinio.

Prema navodima oštećenog, u vrijeme izvršenja prekršaja boravio je u inozemstvu.

“Operativnim radom policijskih službenika utvrđeno je da su N.M, D.Z, S.Z. i A.V. iz Gradiške počinili kaznena djela krivotvorenje isprave i navođenje na ovjeravanje netočnog sadržaja na način što su po dobijenim obavijestima o počinjenim prekršajima u prometu upisivali generalijske podatke oštećenog, a koje su prethodno dobili od D.V. iz Gradiške te su na taj način pokušali izbjeći prekršajne sankcije”, naveli su iz policije.

Dodaju da D.V. sumnjiče da je ustupanjem generalijskih podataka oštećenog drugim licima počinio krivično djelo neovlašteno korištenje osobnih podataka.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!